BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.436,23
HABER /  GÜNCEL

Türkçe tabelaya teşekkür

Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası ''Türkçe Tabelaya Teşekkür'' kampanyası başlattı.

Abone ol

Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası (TES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yurt genelinde başlattıkları, ''Türkçe Tabelaya Teşekkür'' kampanyası kapsamında, Armada Alışveriş Merkezindeki 39 iş yerine teşekkür belgesi verdi. Gürkan Avcı ve bir grup sendika üyesi, ilk olarak Remzi Kitabevi'ne gittiler.

Burada kitabevinin yöneticisi Gülşen Karakadıoğlu'na teşekkür belgesini veren Avcı, yurt genelinde bir kampanya başlattıklarını ve bu kampanyanın 1 yıl süreyle devam edeceğini bildirdi. ''Ürettiği hizmete güvenmeyen iş yeri sahiplerinin, kaliteli mal izlenimi vermek için iş yerlerine veya ürünlere yabancı isimler verdiklerini'' kaydeden Avcı, ''Sanayicilerimiz, tencerenin, gömleğin üzerine yabancı isim yapıştırarak, adeta kendi kuyusunu kazıyor. Dilimizi küçümseyerek, aslında kendimizi küçümsüyoruz. Bu kapsamda, kentlerimizde ismi Türkçe olan iş yerlerine verilmek üzere bir teşekkür belgesi hazırladık'' dedi.

Daha sonra Avcı ve beraberindekiler, aralarında Budakaltı Kafe, Tekin Acar Kozmetik, Paşabahçe, Uğur Saat, Berk Çorap, İnci Kundura, Sultanahmet Köftecisi ve Çilli Zeynel, İpekyol, Faik Sönmez, Kanatçı'nın da bulunduğu 38 iş yerine giderek, iş yeri yöneticilerine teşekkür belgelerini sundular.