BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Türkçe Olimpiyatları'na muhteşem açılış

1.500 öğrenci olimpiyat ateşini yakmak için Türkiye'de. Türkçe şenliği bu yıl 135 ülkeyi ağırlıyor.

Abone ol

İlki 2003'te 17 ülkeden 62 öğrencinin katılımıyla başlayan Türkçe Olimpiyatları'nın bu yılki etabı 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla yapılıyor.

10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın açılış töreni finalinde ise Olimpiyat şarkısı haline gelen 'Yeni bir dünya' şarkısı seslendirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in katıldığı 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın açılış törenini ünlü şovmen Beyazıt Öztürk sundu.

Bu yıl 10. yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın İstanbul Four Seasons Hotel’de yapılan açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dünya çocuklarının Türk bayrağı gölgesinde toplanmasından gurur duyduklarını söyledi. 

DÜNYANIN ALPERENLERİ

Türkiye’nin tanıtılmasıyla ilgili tüm bu çalışmaları yapanları tebrik ettiğini ifade eden Dinçer, Türk okulları çalışanlarına 'dünyanın alperenleri' ismini verdiğini dile getirdi.

Konuk çocukların: 'Gelin gülen yüz olalım; yeni bir dünya kuralım; haydi gel Türkçe konuşalım, insanlık el ele bayram o bayram ola' dediğini hatırlatan Dinçer, "Bu organizasyon gerçekten de sevgiyi kardeşliği kurmanın ve bayram yapmanın en güzel yollarından birisidir." diye ifade etti.

Bakan Dinçer: “135 ülkesinde Türkçe'nin gelişmesi ve Türkiye’nin tanıtılmasıyla ilgili tüm bu çalışmaları yapanları tebrik ediyorum. Onlara modern dünyanın alperenleri ismini verdim. Tüm bu alperenler dünyaya yayılıyorlar; dünyanın gönlünü fethetmeye çalışıyorlar. Bu alperenlerin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

RENKLİ ANLAR

Hareketli halk oyunları gösterisinde konuk öğrencilerin Kürçe şarkı Şemamê eşliğindeki sunumu ise törene ayrı bir renk kattı. Davetliler konuk öğrencilerin başarılı skeçleriyle de gülmekten kırıldı.

Açılış gecesine damgası vuran sahne ise Pakistan Türk Koleji Öğrencisi Arsalan Naser'in Ahmet Kaya'nın 'Kafama Sıkar Giderim' parçasını seslendirmesi oldu. Pakistanlı Ahmet Kaya'nın başarılı performansı davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Açılış gecesinde dünyanın dört bir yanında gelen öğrencilerin Karadeniz oyunları şovu ise geceyi daha da renklendirdi. Konuk öğrencilerin başarılı oyunu büyük alkış aldı.