BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.443,52
HABER /  GÜNCEL

Ankara bu taciz haberiyle çalkalanıyor

Ankara'ya 80 kilometre mesafede bulunan 3 bin nüfuslu Güdül İlçesi, özel bir yurtta kalan 13 öğrenciye yapıldığı iddia edilen taciz ve cinsel istismar suçlaması ile çalkalanıyor

Abone ol

 Güdül Belediyesi'nde çalışan evli 2 çocuk babası M.K.S.'nin Güdül'de 60 öğrencinin kaldığı yurttan, evci iznine çıkan 13 liseli erkek öğrenciye taciz ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine kondu.

Güdül İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Lisesi'nde eğitim görmek üzere Türkiye'nin değişik illerinden gelen öğrencilerin kaldığı özel ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda kalan erkek öğrencilerden 13'üne cinsel istismar ve tacizde bulunduğu iddia edilen 55 yaşındaki M.K.S., bir öğrenci velisinin telefonla yaptığı ihbar üzerine, 2 gün önce polis tarafından evinde gözaltına alındı.

Avukat ve psikolog gözetimi altında ifadesi alınan 13 öğrenci, iddiaya göre evci iznine çıktıklarında M.K.S.'nın kendilerini evine devam ettiğini söyledi. Öğrenciler, M.K.S.'nin evde kendilerine alkollü içecek ve sigara ikram ettiğin; ilçede sosyal bir mekan olmadığı için evine gittiklerini kişinin kendilerine dokunmak suretiyle tacizlerde bulunduğunu belirttiler. Öğrenciler, zanlının kendilerine, "Benden korkmayın, çekinmeyin, ben sizin babanız sayılırım. Rahatlıkla evime gidip gelebilirsiniz. Dışarıda gidecek başka bir yer yok burada" dediğini aktardı.

Güdül Belediyesi'nde işçi olarak çalışan 55 yaşındaki evli M.K.S.'nın 2 çocuğunun Ankara'da üniversitede okuduğu, eşinin de onların yanında kaldığı öğrenildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan M.K.S., Cumhuriyet Savcılığı'nda öğrencilerin kendilerine ziyarete geldiğini, ancak hiçbir şekilde cinsel tacizde bulunmadığını iddia etti. Mahkemeye çıkarılan M.K.S., tutuklanarak güvenlik gerekçesiyle Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Tecavüz iddiası olmadığı gerekçesiyle öğrenciler sağlık kontrolünden geçirilmediler. Bu arada yurtta kalan diğer öğrencilerin de psokolog ve avukat gözetiminde tek tek ifadelerine başvurulmasına devam edildiği belirtildi.

YURTTA GÜVENLİK ZAFİYETİ

Güdül İlçesi'nde oturan bazı vatandaşlar, öğrenci yurdunda güvenlik zafiyeti olduğunu iddia ttiler. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, evci izni çıkmayan öğrencilere hiçbir adres göstermeden talep üzerine evci izni defterine kurşun kalemle 'evci iznine çıkıyorum' diye yazıp, imzaladıktan sonra evci iznine çıkarıldıklarını öne sürdüler.

3 GÜNLÜK BEBEĞİN BAŞINA GELENE BAK!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir’de bakamayacağını düşünerek 3 günlük kızını bir aileye evlatlık veren N.B., pişman olunca polisten yardım istedi. Polis, bebeği alan çift ile aracılık yaptığı ileri sürülen doğum ebesini gözaltına aldı.

1 GÜN SONRA GERİ SİTEDİ

göre Barlarda şarkıcılık yapan N.B. 3 gün önce İzmir Konak Doğum Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. İddiaya göre N.B., hastanede F.K.B. adlı ebeye ismini “Tutku Eyşan” koyduğu ve babasının kabul etmediği bebeğe bakamayacağını belirtti. Ebe F.K.B., bebeği alacak bir çift bulabileceğini söyledi. Anne N.B.’nin onay vermesi üzerine ebe, 13 yıldır bebekleri olmayan ve evlatlık alma girişimlerinde bulunan İ.B. ve E.B. çiftiyle irtibata geçti. Çift, N.B.’nin bebeğini almayı kabul etti.

Salı günü hastaneden taburcu olan N.B., bebeği hastane bahçesinde kendisini bekleyen İ.B. ve E.B. çiftine verdi. Ama N.B. daha sonra pişman oldu ve ertesi gün sabahın erken saatlerinde polise başvurdu. Harekete geçen Konak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ebe F.K.B. ile İ.B. ve E.B. çiftini gözaltına aldı. İfadeleri alınan üç kişi, N.B.’nin bebeği kendi isteğiyle verdiğini, bebek karşılığı olarak para vermediklerini belirtti. Savcılıkça “bebek alıkoyma” suçundan haklarında işlem yapılan ebe ile çift, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir gün önce verdiği bebeğine tekrar kavuşan N.B. ise ağlayarak karakoldan ayrıldı.

4 KIZ ÇOCUĞUNU TACİZ ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]SİİRT'te, iki yıl önce 2'si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla olaydan 19 ay sonra Batman'da yakalanan emekli müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu hakkında savcı, 41 yıl hapis cezası istedi. Tutuklu sanık Kuzu ise, "Suçsuzum, rahatsızım, özürlüyüm tedavi olmak gerekiyor" diyerek beraatini istedi.

Siirt kent merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu'nda okuyan 2'si kardeş 4 kız öğrencinin çok sayıda kişinin tecavüzüne uğraması ile ilgili tutuklanan o dönemin okul müdür yardımcısı olan Fahrettin Kuzu'nun yargılanmasına bugün Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanık Kuzu, kızların avukatları, sanık avukatları ve mağdur kızlar için davayı takip eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının da hazır bulunduğu duruşmada savcı esas hakkındaki mütaalasını okudu.

ÇELİŞKİLİ ADLİ TIP RAPORLARI DA YER ALDI

Savcı mütaalada, 4 kız için Siirt Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan raporda, kızların maruz kaldığı eylemler sonucunda cinsel bölgelerinde darp-cebir ve zorlama izlerinin bulunmadığı, uzun süre cinsel ilişkide bulunulduğuna dair, travma izlerinin oluşmadığı, kızlık zarının yırtılmadığı ve duhüle müsait olmadığını belirtti. Mütaalada, genel olarak mağdurların rızası veya fiziki olarak karşı koymadıkları-koyamadıkları durumlarda gerçekleşen bazı cinsel temasların fiziki muayene ile belirlenemediği, bunun da mağdurların cinsel istismara veya saldırıya maruz kalmadığı anlamına gelmeyeceği belirtildiğini ifade etti. Savcı, mağdurların beden ve ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığı yönünde Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen 2 raporun birbirinden farklı olduğu; birinde kızların mağdurların ruh sağlıklarının bozulmadığı, diğerinde ise bozulduğunun belirtildiği yer alan mütealasında, mağdurlara karşı işlenen eylemlerle ilgili ayrı ayrı değerlendirme yaptı.

KUZU'YA REKOR CEZA TALEBİ

Cumhuriyet Savcısı mütaalasında, sanık Fahrettin Kuzu hakkında 2 kız kardeşe 'Nitelikli cinsel istismar', diğer 2 kıza ise 'Basit istismar' suçlarından 41 yıl hapis cezası istedi. Savcı, mütaalasında Kuzu'nun alacağı ceza miktarı uzun süre kaçmış olması, sabit ikametgah sahibi olmaması dikkate alınarak tutukluluk halinin devamını da istedi. Sanık Fahrettin Kuzu, esas hakkındaki mütaalaya karşı savunmasını yazılı sunarak, "Benim okulda bulunmadığım dönemlerde olaylar meydana gelmiştir. Suçsuzum, özürlüyüm, rahatsızım, tedavi görmem gerekiyor. Beraatime aynı zamanda tahliyeme karar verilsin" dedi.

Mahkeme sanık Fahrettin Kuzu'nun yöneltilen istismar suçunun katalog suçlardan olması, mevcut delil durumuna göre, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, atılı suçun yasada öngörülen hapis cezasının süresinin sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran somut olgu niteliği taşıması ve adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı sanık avukatlarına esas hakkında beyanda bulunmak üzere erteledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Siirt Gazi İlköğretim Okulu'nda okuyan 14 yaşındaki H.T, 16 yaşındaki ablası S.T., G.E ve Ş.Y'ye başta okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu olmak üzere çok sayıda kişinin cinsel istismarına maruz kaldıkları 2010 yılının nisan ayında ortaya çıkmasıyla skandal patlak vermişti. Aralarında Fahrettin Kuzu ile bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin de bulunduğu 39 sanık hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Hürriyeti tahdit' suçundan Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, sanıklardan 10'u tutuklanmıştı. Şüpheliler arasında bulunan Okul Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu, emekliye ayrılarak ortadan kayboldu. Kuzu, 19 ay kaçtıktan sonra geçen Aralık ayında Batman'da yakalanarak getirildiği Siirt'te tutuklanmıştı. Cinsel istismara uğrayan kızların avukatlarının dosyalarının birleştirilme talebi mahkemece reddedilmiş ve Kuzu'nun dosyayı diğer sanıklardan ayrılmıştı.

TUTUKLU VE TUTUKSUZ SANIKLARA CEZA YAĞMIŞTI

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 Mart günü yapılan yargılamada tutuklu sanıklar Zeki Filik 31 yıl 8 ay, İsmail Toprak 26 yıl 5 ay, Hasan Bulgaz 20 yıl 10 ay, Barış Ekinci 15 yıl 7 ay, Hammet Beşir Ayyıldız 12 yıl 11 ay, Abdulhakim Elçin 12 yıl 6 ay, Bekir Zamur 10 yıl 5 ay, Murat Akkoyun 9 yıl 4.5 ay, Temel Taşçı 7 yıl 6 ay, Sinan Çeken 5 yıl 2.5 ay hapis cezasına çaptırılmıştı.

Aynı mahkeme 2 Mayıs'taki ikinci davada ise, tutuksuz sanıklardan Ömer Zing'e 6 yıl 11 ay 5 gün, Hamza Çelik'e 5 yıl 2 ay 15 gün, Metin Aldemir'e 4 yıl 2 ay, Mahmut Nedim Helvacıoğlu'na 6 yıl 3 ay, İsmail Özer'e 2 yıl 7 ay 7 gün, Ahmet Koçak'a 4 yıl 2 ay, Kahraman Batur'a 4 yıl 2 ay, Mehmet Ali Yılmaz'a 6 yıl 11 ay 10 gün, Abdulgafur Turhan'a 7 yıl 7 ay 20 gün ve Yusuf Kezer'e 10 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

SON NEFESİNDE KATİLİNİ SÖYLEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Tekirdağ’da 55 yaşındaki Kemal Aslan aralarında daha önceden husumet bulunan ağabeyinin oğlu 22 yaşındaki Atakan Aslan tarafından vurularak öldürüldü. Vücuduna 12 kuruşun isabet eden ve kanlar içinde kalan Aslan, son nefesinden katilin yeğeni Atakan Aslan olduğunu söyledi.

Olay gece saatlerinde Ortacami Mahallesi Yunusbey Caddesi üzeride meydana geldi. 22 yaşındaki Atakan Aslan, otomobili ile Yunusbey Caddesi üzerinde market işleten amcası Kemal Aslan'ın yanına gitti. Aralarında daha önceden husumet olduğu öğrenilen amca yeğen market içinde tartışmaya başladı. Belinden tabancasını çıkaran Atakan Aslan, amcasına market içinde ateş etmeye başladı. Aslan, market dışına çıkan amcasına burada da ateş ederek geldiği araçla olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri katil zanlısı Aslan'ın yakalamak için çalışma başlattı.

Karın ve bacak bölgesine 12 mermi isabet eden Aslan, kanlar içinde yere yığıldı. Aslan yardımına gelenlere son nefesinde, "Beni yeğenim Atakan vurdu. Katilim Atakan" diyebildi. Ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aslan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Olay yerine inceleme polis ekipleri çevrede 14 adet boş kovan buldu. Market işleten Kemal Aslan'ın Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Örgütü'nde yönetici olduğu öğrenildi.

Öte yandan Aslan'ın ölüm haberini alan MHP İl Başkanı Başkanı Enez Kaplan ve çok sayıda partili hastaneye akın etti.