BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.446,90
HABER /  DÜNYA

Suriye ordusu kentleri bombalıyor

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin çeşitli kentlerinde ordunun yönetim karşıtlarına düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 41'e yükseldiğini duyurdu.

Abone ol

Muhalif yapılanmalardan sorumlu olan konsey, Humus'ta 14, Şam'ın banliyölerinde biri çocuk 11, Dera kentinde 10, İdlib, Hama ve Halep'te aralarında çocukların da olduğu 6 kişinin güvenlik güçlerince açılan ateşte öldüğünü belirtti.

Ordunun Humus'un Hula ilçesi ve çevre köylere ağır silahlarla saldırması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu, güvenlik güçlerinin onlarca evi yakıp yıktığını, halkın operasyonlar yüzünden kaçmaya çalıştığını ve askerlerin evleri yağmaladığını aktaran Konsey, kentin Halidiye semtinde roket ve havan mermilerinin yerleşim birimine düşmesi sonucu yıkılan onlarca evin enkazında insanların bulunduğunu vurguladı.

Akşam saatlerinde ise ordunun Rastan'ı top ateşine tutuğunu açıklayan Konsey, Halep'in Hayan beldesi ile yakınlardaki bir köye havan ve top mermilerinin düşmesi sonucu çok sayıda evin hasar gördüğünü, halkın kitleler halinde beldeyi terk etmeye başladığını bildirdi.

İdlib'in Han Şeyhun ilçesinde helikopterlerden açılan ateşte ölen ve yaralananların olduğunu dile getiren Konsey, İdlib'in Taftanaz beldesinde üç helikopterin düştüğünü duyurdu.

Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA, çeşitli kentlerde 25 güvenlik görevlisinin silahlı kişilerce öldürüldüğünü bildirdi.