BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türkçe olimpiyatlarına görkemli açılış

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen görkemli bir açılışla başladı.

Abone ol

Sekizincisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen görkemli bir açılışla başladı. 120 ülkeden gelen öğrenciler duygulu anlar yaşattı

Organizasyonun tarihini anlatan tanıtım filmi ile başlayan gece çocukların şarkılarıyla devam etti. Konuşmaların ardından aralarında Moldova, Türkmenistan, Bangladeş ve Mozambikli öğrencilerin bulunduğu 'Dünya Sazendeleri' grubu, Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar, Nasıl Geçti Habersiz ve Buruk Acı gibi Türk Sanat müziği eserlerini seslendirdi. Dünya Renkleri Halk Oyunları Topluluğu ise Karadeniz oyunları ve yerel ülke danslarından harmanlayarak segiledikleri danslarla büyük beğeni topladı.

ÖĞRETMENLERE ÖVGÜ YAĞDI

Kırgısiztan'dan Çaha Rıdvanov'un okuduğu Necip Fazıl Kısakürek'in İstanbul şiirini okuması izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Programın sonunda Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kazakistan, Moldova, Mozambik ve Türkmenistan'dan gelen olimpiyat çocukları, sözleri M. Fettullah Gülen'e ait 'Yeni Bir Dünya' şarkısını seslendirdi.

Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, açılış konuşmasını yaptı. Organizasyonun bir bayram olduğun belirten Sağlam, "Bugün Anamızın hak sütü gibi helal olan Türkçemizin bayramı. Bu bayrağı dalgalandıran öğretmenlerimizi kucaklıyoruz" dedi.

UZAKLAR YAKIN OLUYOR

Türkçe Olimpiyatları'nın açılış gecesine katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, organizasyon sayesinde uzakların yakın olduğunu söyledi. Çubukçu, "Bu güzellikte Türk okullarının büyük bir rolü var. Gittiğimiz her ülkede çok güzel manzaralarla karşılaşıyoruz. Bu barış ve iyilik hareketinin Türkiye'nin etkin bir dış politika izlemesinde aynı zamanda bu ülkenin dostlarının çoğalmasında çok büyük bir katkısı olacağını inanıyorum" diye konuştu. Geceye ayrıca İhsan Kalkavan, Mehmet Ağar, Nazlı Ilıcak, Hakan Şükür gibi çok sayıda tanınmış isim katıldı.