BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkçe Olimpiyatları başladı

Türk dilini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları başladı.

Abone ol

"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, bu akşam Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreniyle başladı.

 Türk dilini dünyanın farklı coğrafyalarında yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce çocuğu Türkiye'de bir araya getiren Türkçe Olimpiyatları bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oluyor.

"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, bu akşam Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreniyle başladı. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan TBMM Başkan vekili ve Türkçe olimpiyatları komite başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, ''Bu işin yol göstereni kılavuzu var çok uzakta olabilir ona da saygılarımızı iletiyorum.'' diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatlarının 11. yılında 140 ülkeden 2 bin 500 kişiyi ağırladığını belirten Sağlam, ''Bu yıl 55 şehirde 99 program ile milletimizin yüzde 85. program sunulacak. Türkçenin sevdalıları gönüllüleri ülkemizin başkentinde bu hoşgörü ve barış sevdalarının ve kültürel diyalog sevdalarını bir kez daha sevgi ile selamlıyorum. Bu 2 bin 500 öğrenci 5 kıtadan 140 ülkeden gelenlerin akraba ve anneleri var. Onlar sevgili evlatlarını bize güvenip emanet ettiler onlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu işin kahramanları olan öğretmenlerimiz var inançları ile rol model insanlarımız sevgi hoşgörü götüren o kahramanların alın teri var onları saygı ile anıyorum.'' şeklinde konuştu.

Olimpiyatlara katılan öğrencileri yetiştiren öğretmenler ve okullara destek veren iş adamları olduğunu ifade eden Sağlam, ''Onlar belki bu ülkenin en zengin işadamları değiller ama gönülleri zengin . Esnaf iş adamı bütün imkanları ile bu organizasyona destek veriyorlar. Nihayet bu işin yol göstereni kılavuzu var çok uzakta olabilir onada saygılarımızı iletiyorum. Bu gençleri burada bu kadar büyük bir coşku ile karşıladığınız için hepinize saygı ve minnetlerimi sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.