BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce protestocuyu itti!

CHP milletvekili Muharrem İnce Taksim'de tartıştığı bir protestocuyu itti ve kavga etti.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, partililer ve bazı gruplarla Beşiktaş Meydanında bir araya gelerek Taksim Meydanına çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Adnan Keskin, Milletvekilleri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, Suheyl Batum, Bihlun Tamaylıgil ve Hurşit Güneş, yüzlerle partiliyle beraber Beşiktaş Meydanından Taksim Meydanına yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP'li Milletvekilleri, bazı grupların sık sık tartışması nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Yolu trafiğe kapatarak yürüyen CHP’lilerin korna çalmayan arabalara saldırması dikkat çekti.

Milletvekillerinden Muharrem İnce ile bir vatandaş arasında gergin anlar yaşandı. İnce’ye 'Ben senin arkandan yürümem' diyen vatandaş, önce Milletvekili İncenin ardından partililerin tepkisiyle karşılaştı. Milletvekili İnce, genci iterek tepki gösterdi. Bunun üzerine bazı partililer de şahsı tartaklamak istedi. İnce’ye bir daha vur diye bağıran genci, araya giren diğer partililer bölgeden uzaklaştırdı.

Uzun süren yürüyüşün ardından CHP’liler Taksim meydanına ulaşırken polis ekipleri de geri çekildi. Bir kez daha karşı karşıya gelen grup ile polisler arasından sözlü sataşmalar dışında herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

Taksim Meydanına gelen Milletvekilleri adına açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Adanan Keskin yaptı. Gazetecilerin 'Kılıçdaroğlu neden gelmedi' sorusuna Keskin, "Genel başkanımız bu olaya siyasi parti damgası vurmak istemedi. Onun kendisi buraya gelmedi" dedi.

İktidarı sert sözlerle eleştiren Keskin, "Başta bulunan iktidar cumhuriyetle kazınılan değerler işte böyle müdahalelerle tahrip ediyor. İktidar halkın talebini dikkatte almadan her şeyi yaparım anlayışı ile yola çıkmıştır. İş başına geldiklerinden beri çağ dışı kalmış demokrasi anlayışını devreye sokarak toplumun arzusunu ve bilincini dikkate almamıştır. Bugün taksimdeki yüz binlerce insan demokrasiyi yaşatmak için bir kez daha göstermiştir. Ancak benim buradan onlara önerim hiçbir tahrike gelmesinler. Haklı mücadelelerini gölgeleyecek olaylardan uzak dursunlar" ifadelerini kullandı.