BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,29
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den manidar sözler!

Fethullah Gülen'in bugün kendi sitesinden yayınlanan sohbetinde çok sert ifadeler kullandığı dikkat çekti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Fethullah Gülen, herkul.org internet sitesinde yayınlanan ''Gayretullah’a Dokunacak Yumruğu Kulak Çekerek Savmak da Şefkattir'' başlıklı son sohbetinde tam da Gezi Parkı eylemlerinin olduğu bir dönemde çarpıcı eleştirilerde bulundu. Gülen'in bu yorumları "Acaba hükümeti mi eleştiriyor?" şeklinde yorumlandı.

İşte Gülen'in sohbetindeki bazı sözleri...

Gülen, ''İnsanların kendi kazdıkları kuyuya düşmemeleri ve onların işlerinin de bütün bütün gayretullaha kalmaması için'' yapılacakları ifade etti.

YUMRUK VURANIN KULAĞINI ÇEKİN

-İşte ehl-i imanın anlatılan menkıbedeki akıbete maruz kalmaması için haksız yere yumruk vuran mü'minin hiç olmazsa kulağını çekmek de şefkatin ayrı bir derinliğidir. Zira, zulmeden mü’mine tırnak ucuyla olsun dokunulmazsa, onun başına mutlaka “gayretullah”ın tokadı iner; bunu da şefkatliler hiç istemezler.

-Böyle bir dönemde bile dengeli yürümek, insanî tavrı koruyabilmek; bir manada derviş ruhu taşıyarak, el kaldıranlara el kaldırmamak, ağzını kirli şeylerle kirletenlere karşı ağzını temiz tutmak, diş gösterene diş göstermemek ve hep şefkatle muamele edebilmek çok önemlidir.

-Mukabele-i bilmisil”de bulunmaya din cevaz vermiştir. Fakat, öyle zaman olur ki, bir kötülüğe karşı siz aynıyla mukabele ettiğinizde çok daha olumsuz hadiselere sebebiyet verebilirsiniz.