BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.386,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Gezi Parkı açıklaması!

MHP lideri Devlet Bahçeli taksim'deki olayların içinde MHP'nin yer almadığını açıkladı. Bahçeli, BDP'lilerle aynı yerde olmayacaklarını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Erdoğan Gezi Parkı olaylarında MHP'nin ismini de sayınca Devlet Bahçeli'den sert karşılık geldi. Bahçeli, hiçbir MHP'linin Gezi Parkı gösterilerine katılmadığını söyledi.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli canlı yayınlanan bir açıklama yaptı. Bahçeli, MHP'nin gösterilere destek vermediğini duyurdu.

BDP'LİLİRLE AYNI YERDE OLMAYIZ

"Kandil ile görüşenlerin başrolde olduğu"nu iddia ettiği gösterilere MHP'nin asla destek olamayacağını söyleyen Bahçeli, "MHP'nin hiçbir ferdi bu tür eylemlerin içinde olmamıştır. Hiçbir arkadaşımızı bu tür eylemlere katılmaması söylenmiştir. Sayın başbakan açıklamalarında MHP'yi de işin içine çekecek suçlamalar var." dedi.

NİYE ŞİMDİ?

Yargının verdiği Gezi Parkı'nın zamanlamasını da eleştiren Devlet Bahçeli, "Niye 15 ay beklendi" dedikten sonra bu kararın olayların ilk gününde alması gerektiğini ancak 4 gün beklendiğini söyledi.

TÜRK BAHARI DEVŞİRME ÇABASI

MHP'nin bu tür eylemlerin içinde olmayacağını vurgulayan Devlet Bahçeli, "İnşallah bu tür olaylardan yararlanarak adını Türk baharı koyarak ülkeyi kargaşaya sürükleyecek olaylardan herkes vazgeçer" diye konuştu.

POLİS ŞİDDETLİ DAVRANDI AMA...

Polisin orantısız gücünü de yorumlayan Bahçeli, bu konuda Vali'yi ve İçişleri bakanını suçlayarak şöyle dedi;

-"Polis şiddetli davranmıştır. Ama polisi burda kimse suçlamasın, onlar talimatı yerine getirdi. Ondan önce Vali, İçişleri Bakanı ve Başbakan bu konuda sorgulanmalı. Polisin ne günahı var bomba at diyor atıyor gaz at diyor atıyor, su sık diyor sıkıyor. Belki de bomba attıkları arasında kendi ailesinden olanlar var. Şimdi işi gücü bırakıp suçu polise yüklemek doğru değil."