BIST 9.679
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.419,24
HABER /  POLİTİKA

Türkçe hiçbir zaman sömürü dili olmamıştır!

Başbakan Erdoğan, Dil Bayramı sebebiyle yayımladığı mesajda Türkçe'nin hiçbir zaman sömürünün istismarın, kültürel baskının dili olmadığını ifade etti.

Abone ol

Erdoğan, binlerce yıllık maziye sahip olan Türkçe'nin, geçmişle kurulan en güçlü köprü, en önemli kültür mirası ve hazinesi olduğunu belirterek,Türkçe'nin, farklı şive ve ağızlara ayrılmasına rağmen, Viyana’dan Çin seddine kadar uzanan coğrafyada yaşayan halklar arasında çok güçlü bağlar kurulmasına vesile olduğuna dikkat çekti.

TÜRKÇE HİÇBİR ZAMAN SÖMÜRÜNÜN DİLİ OLMAMIŞTIR

"Türkçe, başka medeniyetlerden, başka kültürlerden, başka dillerden aldığı kelimelerle daha da zenginleşmiş, hoşgörü medeniyetinin dili haline gelmiştir" diyen Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti; "Türkçe hiçbir zaman sömürünün, istismarın, kültürel baskının dili olmamıştır. Milletimiz, iç içe ve komşu olarak yaşadığı bütün kültürlere, o kültürlerin, o halkların lisanlarına kucak açmış, etkileşime açık olmuştur. Ne mutlu ki, günümüzün iletişim imkanları sayesinde her geçen gün evrensel bir iletişim dili olma yolunda ilerleyen Türkçe, Yunus Emre Enstitüleri, TRT, Türk Dil Kurumu, RTÜK ve Türkçe gönüllülerinin de katkılarıyla, kültürel etkileşime, medeniyetler ittifakına ve dünya barışına hizmet etmektedir. Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramı’nı kutluyor, yüksek kültürümüzün nişanesi olan Türkçemizin zenginleşmesine, gelişmesine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."