BIST 10.738
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.521,25
HABER /  GÜNCEL

Türkan Sabancının gözyaşları

Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, down sendromlu oğlu Metin’i anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Abone ol

Esra Ceyhan’ın programına katılan Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, down sendromlu oğlu Metin’i anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

35 yıl önce teknolojinin bu denli gelişmediğini ancak şu anda bir çok şeyi çocuk doğmadan önce öğrenmenin mümkün olduğunu hatırlatan Türkan Sabancı’ya Esra Ceyhan, "Bugün olsaydı  bebeği yine de dünyaya getirir miydiniz?" diye sordu. Sabancı, bu soruya cevap verirken gözyaşlarına hakim olamadı ve şunları söyledi:

"Bu çok zor bir cevap. Acaba getirir miydim yoksa çocuğu aldırır mıydım? Şu anda o kadar çok seviyorum ki iyiki de böyle bir şey yapmamışım. Ben onun her şeyini kabullendim. O yaşadığını bilmiyor. Ama ben bir anne olarak çok farkındayım. Şimdi mesela ondan ayrı kaldığım zamanlar akşam eve koşa koşa giderim. O kadar özlerim ki. Sanki benim eve dönmemi bekliyor gibi. Beni görünce ağzından defalarca ’anne’ kelimesi çıkar. Yani ’eve geldin beni mutlu ettin’ diyor sanki öyle bir ifade kullanıyor. Ben bir yere giderken geceleri artık biraz daha farklı hareketler görüyorum onda. O yüzden gece-gündüz bir yere çıkarken ondan gizli gidiyorum. Biliyor farkında."

BABASININ YOKLUĞUNUN FARKINDA

Oğlu Metin’in ’baba’ sözünü hiç ağzından düşürmediğini ve hatırladığı anda unutturmak için başka şeylerle oyaladıklarını söyleyen Türkan Sabancı, "Her gün hatırlar baba der. Babasını kaybettikten sonra ilk kez şoförünü görünce sanki babasını sorar gibi ona ’baba’ dedi. Her gün baba diyor. Babanın her yerde resimleri var. Öldüğünü bilemez ama her gün dile getirir, anar. Biz hemen kapatmaya çalışırız, başka şeylerle oyalarız. Bu bir kader. Tanrı böyle layık görmüş ben çok kaderciyim" diye konuştu. (televizyongazetesi)