BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,24
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk Telekom Avrupa'ya açılıyor

Türk Telekom, 16 ülkede 30 bin kilometre fiber optik ağa sahip Pantel şirketini satın aldı. Böylece iletişim altyapısını Avrupa'ya yaydı.

Abone ol

Türk Telekom, 16 ülkede 30 bin kilometre fiber optik ağa sahip Pantel şirketini satın alarak iletişim altyapısını Avrupa'ya yaymış oldu.

Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani ile birlikte Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen CeBIT fuarında Türk gazetecilerle biraraya geldi.

 

Açılışta Almanya Başbakanı Angela Merkel'le aralarında geçen sohbeti anlatan Bozkurt, Merkel'in Türk Telekom'un tüm Avrupa'ya yayılan fiber optik altyapısını gösteren haritayı görünce şaşırdığını söyledi.

TEKNOLOJİ VE ALTYAPIYA 9 MİLYAR

Bozkurt, 2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom'un o dönemde sadece bir sabit hat operatörü olarak faaliyet gösterdiğini, bugün ise 9 şirketlik bir iletişim ve teknoloji grubu haline geldiğini anlattı.

Bozkurt''Son 5 yılda teknolojiye ve altyapıya yaptığımız yatırım toplamı 9 milyar lirayı buldu. Dünya şirketlerinin ekonomik daralma nedeniyle frene bastığı dönemlerde bile yatırımlarımız hız kesmedi. Bugün bu fuarda sergilenen Türk Telekom teknolojileri yaptığımız yatırımların sonuçlarını görmek açısından bize heyecan veriyor.'' dedi.

Türkiye'nin teknoloji ihraç eder hale gelmesinin Türk Telekom için önemli olduğuna dikkati çeken Bozkurt, geliştirdikleri teknolojileri de Avrupa'nın kalbinde CeBIT fuarında tanıttıklarını söyledi.

2002 yılında neredeyse yok denecek kadar az olan ADSL kullanıcı sayısı 7 milyona yaklaştı. Türk Telekom, Almanya'da Türk vatandaşlarına yönelik sunulabilecek hizmetler konusunda da çalışmalar yürütüyor.