BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.433,88
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Türk Sağlık-Sen 'hizmetlilere memurluk' istedi

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak tüm hizmetlilere memur kadrosu verilmesini istedi.

Abone ol

Önder Kahveci, uzun yıllardır kamuda hizmetliler tarafından yapılan işlerin tamamı taşeron şirketlere devredildiği, hizmetlilerinde memurlukla ilgili görevlerde çalıştıklarını, bazı kurumların da hizmetlileri memur kadrosuna atadığı hatırlatıldı.

Mektupta Sağlık Bakanlığı'nın hizmetli kadrosunda görev yapan 20 binin üstünde çalışanlar için bu yönde tatmin edici bir adım atmadığı belirtilerek, "2012 yılında 23 bin hizmetli Görevde Yükselme Sınavı ile kadro açılmasını beklerken sadece 2 bin kadro ilan edilerek çalışanlar hayal kırıklığına uğratılmıştır." denildi.

İlan edilen kadronun iki katı çalışanın sınavı geçtiği, baraj puanı 70 iken 85 alanların bile atanamadığının belirtildiği mektupta bu durumun çalışanların bu kadroyu ne kadar istedikleri ve hak ettiklerinin de bir göstergesi olduğu kaydedildi. Yaşanılan kadro mağduriyetinin tüm kamu kurumları değerlendirildiğinde 107 bin yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların ortak derdi olduğu ifade edildi. Başbakan'dan kamuda görevli tüm hizmetli çalışanların memur kadrosuna geçirilmesine yönelik çalışmaların başlatılması için ilgili kurum ve kuruluşlara talimat vermesi istendi.