BIST 10.967
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.507,03
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Korucuların emeklilikleri korunacak

Çözümle birlikte köy korucularının tasfiye detayları açıklandı. Güler: Korucuların emeklilik ve diğer özlük hakları korunacak

Abone ol

Koruculara tasfiye planı... İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecinde en çok tartışılan konulardan biri olan korucuların akıbetine dair açıklamalarda bulundu.

Güler, "teröre çözüm"le birlikte, 46 bin geçici köy korucusunun "sosyal güvenceleri sağlanarak" tasfiye edileceğini bildirdi. Güler, AK Partili Salih Fırat'ın, Kızılcahamam Kampı'nda sorduğu "Çözüm süreci tamamlandığında sayıları 45 bine varan silahlı korucular ne olacak" sorusuna yanıt verdi. Güler'in, "Terörle mücadele eden bu büyük fedakar camia geleceğe ilişkin hiçbir endişe taşımamalı. Hükümetimiz, emeklilik ve diğer özlük haklarını koruyarak adım atacak" dediği öğrenildi.

74. MADDE KALACAK

KORUCULUĞUN, Köy Kanunu ile 1984'ten bu yana var olduğunu söyleyen Güler, korucuların güvenlik güçlerine yardımcı olarak, terörle mücadelede çok başarılı hizmetler verdiğini hatırlattı. Koruculardan da çok sayıda şehit olduğuna dikkat çeken Güler'in, "Çözüm süreciyle birlikte koruculara ihtiyaç ortadan kalktığında, Köy Kanunu'nun 74. maddesinde belirtilen kısmı kalmak üzere, zaman içinde tasfiye edilecekler" dediği bildirildi.

ARTIK YENİ ALIM YAPILMAYACAK

Güler, korucularla ilgili rakamları da açıkladı. Halen Türkiye'de, toplam 65 bin 838 köy korucusu olduğunu belirten Güler, terörle mücadeleyle ilgili geçici köy korucusu sayısının ise 46 bin 495 olduğunu söyledi. Sayıları 19 bin 343 olan gönüllü köy korucularının daha önceden olduğu gibi köylerde muhafaza edileceğini söyleyen Güler'in, ihtiyaç olmayan durumlarda yeni korucu alımı yapılmadığını da vurguladığı kaydedildi.