BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96

Türk Mutfağı ve TAFED Regalyesi

Türk mutfağının lezzetlerini dünya ile buluşturan mutfağımızın sanatçıları Zeki Açıköz önderliğinde gastronomik yolculuklara devam ediyor.

Merhabalar,

Bu hafta sizlerle unutulmaz bir geceyi ve o geceyi unutulmaz yapan mutfağının sanatçılarını, duayen mutfak şeflerini, şuanda aramızda olmayan ama Türk mutfağının emektar şeflerinin ve bu mutfağa gönül vermiş herkesin kalbinde yaşatacağı isimleri ve onların en büyük ilham kaynağı olan aşlarına, kepçelerine,  beyaz keplerine mesleklerine en çokta Türk mutfak kültürünü yaşatarak Türkiye’ye olan sevdalarına birlik ve beraberliklerine, yürekleriyle harmanladıkları lezzetlerini ve bu sanatçılara olan sonsuz saygı ve sevgimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Onların ellerinde en acı bal olur, tat olur, damakta afiyet olur...

            

Zeki Açıköz Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı ( TAFED ) ve bu federasyona bağlı olan ülkemizin farklı bölgelerinden, illerinden oluşan mutfak ekipleri,  onlar her yerde "BİZ" olmanın içeriğiyle Türk mutfağının, Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini dünyaya hazırladıkları yemek menüleriyle sunan, anlatan, paylaşan isimler.  

            

İsmi gibi zeki, soy ismi gibi açık ve öz, sözünün eri, Zeki Açıköz’ün deyimiyle biz her şeyi bilmiyoruz, her şeyi bildiğimizi de iddia etmiyoruz ama konu mutfaksa, gastronomiyse yemek kültürünü ve bu kapsamdaki her ayrıntıyı seve seve her yerde paylaşırız, anlatırız, mutfakla ilgili sorulan her sorunun cevabını veririz.

            

Bizim vizyonumuz da misyonumuzda, bizi biz yapan ilham kaynağımızda Türk mutfağıdır, ülkemizdir ve bu yolda ben ve meslektaşlarım gerek ülkemizde gerekse dünyanın öbür ucunda sağlığımız elverdiği ömrümüz yettiğince gastronomik yolculuklara devam edeceğiz. Her yerde Türk mutfağını ve yemeklerini onurla yapacağız, paylaşacağız.

            

Alkışlar Türk mutfağının sanatçılarına

Bir akide şekeri gibi nostaljik, tana tane, renk renk, lokumumuz gibi dünya tatlısı, demirhindi şerbeti gibi değerli bir iksir, safran gibi paha biçilmez yazmakla bitmez, araştırdıkça keşfine doyum olmaz işte böylesine eşi benzeri bulunmaz müthiş zengin bir mutfağın bizim mutfağımızın geleneksel Türk mutfağını yaşatan bu isimler her biri birbirinden değerli Zeki Açıköz’ün nezdinde bana bu ödülü veren Türk mutfağının değerli şeflerine ve ekiplerine birlikte paylaştığımız her şey adına şükranlarımı sunuyorum. 

           

Bu vesile ile Bursa Gastronomi Festivalinde Türk mutfağının ve şeflerinin sonuna kadar yanında olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’ya  göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkürler. Bursa gibi ülkemizin tarihi ve kültürü ile çok önemli miraslarını barındıran su ile yeşilin buluştuğu şehirde yaşanılanlar ve yaşatılanlar ülkemiz adına oldukça umut verici ve güzel bir örnek oldu. 

     TAFED Regalyesini taşımak benim için Arnika çiçeği gibi değerlidir. 

     Onurdur...   

 

                                                    

Bu organizasyonda emeği geçen herkes çok değerli bir birlikteliğe destek oldu. Bu yolda tekilden genele Türkiye turizmi ve ekonomisine çok büyük katkılar olacak bir yolculuk için adım atılmıştır Bursa Gastro Fest'te...

 Bol lezzetler olsun...