BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk girişimciden cep rehberi

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Türk iş adamı Gürsan Acar, turistler için çok önemli bir rehber hazırladı.

Abone ol Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Türk iş adamı Gürsan Acar, şirketinin tasarlayarak piyasaya sürdüğü ''CityTourbyCall'' adlı telefonla çalışan yeni şehir rehberini tanıttı.

Acar, Berlin'deki Bergama müzesinde düzenlediği tanıtım toplantısında, kendisi tarafından geliştirilen ''CitytourbyCall'' adlı sistemle turistlerin kendi cep telefonlarıyla Berlin'in önemli ve tarihi yerleri hakkında bilgi alabileceklerini söyledi.

Bu sistemi ilk kez Berlin'de faaliyete geçirdiklerini ifade eden Acar, yaklaşık 250 bin avroya mal olan sistemin Berlin'de piyasaya çıkmasını özellikle istediklerini, bunun, kendi yaşadığı kentin tanıtımına katkı sağlayacağını kaydetti.

Projeyi çok yakında Hamburg, Münih ve Fransa'nın başkenti Paris'te de uygulamaya koyacaklarını belirten Acar, Türkiye'de gelecek yıl İstanbul, Antlaya ve İzmir'in yanı sıra antik Lidya bölgesini de bu sistemin içine dahil ederek hizmet vereceklerini ifade etti.

Acar, buna benzer projeleri daha önce sadece müze gibi kapalı yerler için yaptıklarını hatırlatarak, yeni sistemde ilk aşamada İngilizce, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca anlatımın mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Sistem hakkında bilgi veren Acar, Berlin'in görülmeye değer yerlerini ziyaret etmek isteyen kişilerin, içinde Berlin haritası ve üzerinde farklı yerlerin fotoğraflarının yer aldığı yelpaze şeklinde numaralı kartlardan oluşan bir paketi 9,95 avroya turistik eşya satan dükkanlardan alabileceklerini söyledi.

Kullanıcıların kendi cep telefonlarıyla paket içinde bulunan bir telefon numarasını arayarak, daha sonra giriş şifresini tuşlayacaklarını anlatan Acar, kullanıcıların bundan sonra, kartların üzerinde yer alan istedikleri numaraları tuşlayarak, bulundukları yer hakkında bilgi alabileceklerini kaydetti.

Acar, bu sistemin en önemli yanının, kullanıcının, kendi yapacağı şehir keşif turu için yerel tarifeye göre telefon ücreti dışında başka ücret ödememesi olduğunu ifade ederek, ABD gibi cep telefon sistemi farklı olan ülkelerin vatandaşları için de yakında, içinde cep telefonu ve SIM kartı bulunan paketleri de piyasaya çıkartacaklarını sözlerine ekledi.