BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.393,69
HABER /  GÜNCEL

Türk gemileri tercih ediliyor

Tuzla'da iyi şeyler de oluyor. Türk gemileri dünyada tercih ediliyor.

Abone ol

İşçilerin çalışma güvenliğinin sağlanmadığı iddiasıyla gündeme gelen ve iş kazaları nedeniyle ard arda ölümlerin yaşanmasıyla sendikaların eylem alanına dönüşen Tuzla Tersaneler Bölgesinde, işçilerin emeğiyle "değer"e dönüşen birçok proje ülke ekonomisine katkı yapmaya devam ediyor.

TÜRK GEMİLERİ TERCİH EDİLİYOR

Uluslar arası sektör dergisi "Tanker Shipping Trade" de yayınlanan bir araştırmaya göre Türkiye'nin en büyük gemi inşa sanayii şirketlerinden Selay Denizcilik'in ürettiği Kadir Çolak ismi verilen 7000 DWTlik Petrol Tankeri törenle denize indirildi.

Selay Denizclik Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Çolak; özellikle Avrupa ülkelerinin gemi inşası için Türkiye'yi üs olarak seçtiklerini, ancak siparişleri karşılamakta zorlandıklarını söyledi. Çolak, ülkemizin tercih edilmesinin nedeninin sanılanın aksine ucuz işgücü olmadığını, alınan siparişlerin zamanında ve mükemmele yakın bir performansla teslim edilmesinin Türkiye'nin değerini katladığını ifade etti.

Kadir Çolak ismini verdikleri tankeri giydirilmemiş rakamlarla 14 milyon dolara mal ettiklerini belirten Suphi Çolak; başta Yunanlılar olmak üzere birçok Avrupalının gemiye talip olduğunu, şirket ve ülke çıkarları doğrultusunda ihracatı gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi

Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Fuat Çolak ise; artan talebi karşılamada güçlük çekmelerine rağmen üretim-ihracat çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini, Kadir Çolak isimli tankerden boşalan kızağın birkaç gün içinde yeni bir projeyle yeniden dolacağını belirtti."