BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.385,50
HABER /  GÜNCEL

Seneye de Taksimdeler

Türk-İş, DİSK ve KESK, hükümete şimdiden tedbir almaya çağırdı. Sendikalar seneye de Taksim'e çıkacaklar..

Abone ol DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs için Taksim taleplerinden vazgeçmediklerini belirterek, yetkililerin 2009 için şimdiden tedbir almaya çağırdı.

Hükümete ateş püsküren sendikalar, vali ve emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacaklar.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, 1 Mayısta yaşanan olaylara ilişkin DİSK Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çelebi, bunun yüzyılı aşkın bir mücadele olduğunu ve kendileri açısından sonlanmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Taksim talebimizden vazgeçmedik. Önlerinde bir yıllık süre var. Güçlü devlet, güçlü hükümet bunların tedbirlerini alarak, özgürce bizim orada 1 Mayıs'ı kutlamamızı sağlayarak bu sorunu aşabilir. Bunun dışında başka bir çözüme girilmesi asla beklenemez. 1 Mayıs 2009 süreci şimdiden başlatılmalı, özgürce yine çiçeklerimizle taleplerimizi haykıracak bir ortam yaratılmalı. Tedbirlere de şimdiden başlanmalı.''


Ortak basın toplantısı düzenleyen DİSK, KESK ve Türk-İş hükümetin 1 Mayıs'ı provoke ettiğini savundu.

İlk sözü alan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi oldu. Çelebi toplantıda şunları söyledi:

"Taksim'de güvenliğini sağlayamaması devletin zaafiyetidir. Birilerinin provokatöre ihtiyacı varsa Maraş ve Çorum olayları örnektir.

Provoke edilen 1 Mayıs kutlamaları olmuştur. Hükümetin tavrı 1 Mayıs'ı provoke etmiştir.

Güler insanların gözünün içine baka baka yalan söylemiştir. Polisin DİSK önündeki hiç bir şey yapmayan 40-50 kişiye tazyikli su sıkması ve tekme tokat değneklerle dövülmesi mi orantılı güçtür?

ÖDP'nin il merkezine ya da acil servise gaz bombası atmak mı orantılı güçtür? Sokaklar ve caddelere insanların girmesi yasaklanmıştır."

KESK Başkanı İsmail Tombul Vali ve emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Türk-İş Genel Sekreteri de Türkiye'nin 30 yılda ancak bir arpa boyu yol aldığını belirtti.