BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  SPOR

Türk futbolcusu kibirli mi?

Türk yıldızlar neden yurt dışında başarılı olamıyor? İşte Emre Belezoğlu ile bir söyleşi;

Abone ol

Emre Belözoğlu, Türkiye'den birçok futbolcunun Avrupa'da oynayabilecek nitelikte olduğunu söyledi. Milli futbolcu, "Ama suç kendilerinde, Everton teklif yapıyor, küçük takım diye gitmiyorlar. Benim geldiğim Newcastle çok mu büyük ?" dedi. 

İngiltere'de her takımın önemli olduğunu savunan yıldız oyuncu, "Anelka neden Bolton'a gitti? Bunları kimse düşünmüyor mu? Sol Campell, Fenerbahçe'ye gitmeyip burayı tercih etti. Burada her takım çok önemli.
Türk futbolcusu, bu takımları küçük görmemeli. Ne kadar çok yurt dışına oyuncu gönderirsek, Milli Takım o kadar bu işten yararlanır. Tugay ağabey herkese örnek olmalı. Ben de keşke 17 yaşında gelseydim diye düşünüyorum. Alpay ağabey, Almanya'da ikinci ligde oynuyor, sesi çıkmıyor. Neden? Çünkü bu insanlar, Avrupa'yı çok iyi anladı. Bu işin kibiri olmaz" dedi.

İNGİLTERE'DE YAŞAM

İngiltere'deki yaşamını anlatan Emre, kurallara dikkat çekiyor. Sisteme ayak uydurmaya çalıştığını anlatan yıldız oyuncu, "İnanın şu anda Türkiye'de araba kullanırken bile çok dikkatli oluyorum. Araba sollarken bütün kurallara uyuyorum. Hayata bakış açım tamamen değişti. Dağdan da gelsen sisteme uyacaksın. Bunun başka yolu yok." dedi.

BİR HAKAN DAHA YOK

Hakan Şükür'ü öven Emre Belezoğlu, "Türk futbolunda kesinlikle 2. Hakan Şükür yok. Şu anda her takımda bir Hakan Şükür olması gerekiyor. Alternatifi olmayan bir futbolcu. Herkesin bunu kabul etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Galatasaray'ın geçen yılki son dakika şampiyonluğunu da değerlendiren Emre, takımın yokluklar içinde kupayı almasından bir Galatasaraylı olarak çok mutlu olduğunu söyledi.

ARDA DİNLENMELİ

"Arda ile sürekli görüşüyorum. Zaten onlar da beni sürekli ararlar. Çok beğendiğim bir oyuncu. Büyük yetenekleri var. Ama bakıyorum, her maçta sahada. Bu konuda kulüp biraz dikkat etmeli. Devamlı oynaması, onu ileride sıkıntıya sokabilir. Üç maçtan sonra biraz dinlendirilmeli. Çünkü onun bebe yağları hâlâ üstünde. Arda'ya, Aydın'a Özgürcan'a çok dikkat etmeliler. Çünkü onlar Galatasaray'ın geleceği".

BİR KIZ LAZIM

"Evliliğe hazırım, ama şu anda düşünmüyorum. Zaten bu iş tek başına ortaya çıkıp, ben evleniyorum demekle olmaz. Bir de kız lazım. Yani birini görüp sevmem gerekiyor. Geçmişte bir denemem oldu. Büyük hata yaptım. Aynı hatayı yapmak istemiyorum. İngiliz kız çok zor. Sanırım annem istemez. Hem daha Okan ağabey evlenmedi. Sıra onda. Önce o evlensin. Arif ağabey bile geçen sene evlendi".

(Milliyet)