BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türk futbolcuların Avrupa karnesi

Birçok Avrupa ülkesinde forma giyen Türk futbolcular, gösterdikleri başarılı performanslarıyla adlarından sıkça söz ettiriyorlar. <br/>İşte ...

Abone ol

Birçok Avrupa ülkesinde forma giyen Türk futbolcular, gösterdikleri başarılı performanslarıyla adlarından sıkça söz ettiriyorlar.
İşte yıldız Türk futbolcuların Avrupa karnesi:

ARDA TURAN
2 sene önce Galatasaray’dan Atletico Madrid’e transfer olan milli futbolcu Arda Turan, 2012-2013 sezonunda da takımın değişmez isimlerinden biriydi. 2012-2013 sezonu henüz başlamadan, UEFA Süper Kupası final maçında Chelsea ile karşılaşan Atletico Madrid, kupayı müzesine götürerek güzel bir başlangıç yapmıştı. Bu mücadele de Madrid ekibini kupaya götüren yolda önemli katkılarda bulunan milli futbolcu Arda Turan, 2012-2013 sezonunun kendisi adına muhyeşem geçeceğinin sinyallerini verdi. Bu sezon Madrid ekibi adına La Liga’da 31 maçta görev alan Turan, takımı adına da 4 gol ve 6 asistlik bir performans sergiledi. Bu maçlarda 7 sarı kart gören milli futbolcu, 5 maçta oyuna sonradan dahil olurken, 17 maçta da oyunu tamamlamadan yedek kulübesine alındı. Özellikle sezonun ikinci yarısında bir sakatlık geçiren yıldız futbolcu Arda Turan, Avrupa Ligi’nde sadece 1 maçta görev alabildi. İspanya Kral Kupası’nda 7 maç oynayan Turan, takımı adına 3 hazırlık maçında da sahada yer aldı.
A Milli Takımımız’ın değişmez isimlerinden olan Arda Turan, Dünya Kupası Grup Elemeleri maçlarında sakatlığı dolayısıyla 5 maçta görev alabildi. Atletico Madrid taraftarının en sevdiği futbolcular arasında yer alan Turan, teknik direktör Diego Simeone’nin de vazgeçilmezlerinden. Milli futbolcu Arda Turan, dış basınında da adından övgüyle söz ettirirken, İspanyol medyası tarafından da ‘En karlı transfer’ olarak nitelendirdi. Başarılı futbolcunun La Liga 2012-2013 sezonun 1. haftasında Levante’ye attığı gol de haftanın golü seçilmişti.

NURİ ŞAHİN
2012-2013 sezonunda Real Madrid ile başladıktan sonra ligler başlamadan Liverpool’a transfer olan Nuri Şahin, Premier Lig’de sadece 7 maç oynadı ve ara transfer döneminde de eski takımı Borussia Dortmund’a transfer olmuştu. Eski takımı Borussia Dortmund’ta kiralık olarak oynayan Şahin, Bundesliga’da çıktığı 15 maçta 3 gol ve 3 asist ile ligi tamamladı. Bu sezon Dortmund’da başarılı bir performans sergileyen milli futbolcu Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi Finali’nde Bayern Münih’in şampiyon olduğu mücadelede maçın son dakikalarında görev aldı.

ÖMER TOPRAK
Bayer Leverkusen forması giyen milli futbolcu Ömer Toprak, bu sezon Bundesliga’da oynadığı 26 maçta, 1 gol, 1 asist, 8 sarı ve 1 kırmızı kartla sezonu tamamladı.Bayer Leverkusen’in defansının bel kemiği olan Toprak, Bundesliga’nın henüz ilk maçlarında kendi kalesine talihsiz bir gol attıktan sonra, kısa bir süre görev alamadı. Daha sonra performansını yükselterek takımının değişmez isimlerinden olan milli futbolcu Ömer Toprak, Avrupa Ligi’nde bu sezon 4 maç oynadı ve 1 asist yaptı.

SİNAN BOLAT
Belçika ekiplerinden Standart Liege’in kalesini koruyan milli futbolcu Sinan Bolat, bu sezon çapraz bağlarında yaşadığı sakatlık sebebiyle takımı adına hiçbir resmi maçta görev alamadı.

MEVLÜT ERDİNÇ
Fransa Lig 1 takımlarından Rennes’te oynayan golcü futbolcu Mevlüt Erdinç, bu sezon sergilediği başarılı performansla, takımının değişmez isimlerinden biri oldu. Fransa Lig 1’de bu sezon 32 maçta görev alan Erdinç, 10 gol ve 5 asist yaparak takımı adına önemli katkılarda bulundu. Lig Kupası’nda 4 maç 3 gol ve Fransa Kupası’nda da 1 maç oynayan milli futbolcu Mevlüt Erdinç, A Milli Takım’da da 4 maçta 1 gol atarak bu sezon toplamda 15 gole ulaştı.

MEHMET EKİCİ
1990 doğumlu genç futbolcu Mehmet Ekici, bu sezon Bundesliga ekibi Werder Bremen forması ile 9 maça çıktı. Bu maçlarda sadece 1 gol atan Ekici, Bundesliga’da 2012-2013 sezonunda kendisinden beklenilen performansı sergileyemedi.

GÖKDENİZ KARADENİZ
Rusya ekibi Rubin Kazan’da oynayan tecrübeli futbolcu Gökdeniz Karadeniz, bu sezon neredeyse bütün maçlarda görev aldı. Bu sezon Rusya Premier Ligi’nde 28 maçta görev alan Karadeniz, 3 gol ve 5 asistle ligi tamamladı. Özellikle Avrupa Ligi’nde takımına önemli katkılarda bulunan tecrübeli orta saha oyuncusu, 12 maçta 4 gol ve 3 asist yaparak Rubin Kazan’nın başarısında büyük pay sahibi.

GÖKHAN TÖRE
Milli futbolcu Gökhan Töre, Gökdeniz Karadeniz ile birlikte Rusya 1. Ligi takımlarından Rubin Kazan’da forma giyiyor. Rusya Premier Ligi’nde bu sezon 5 maç oynayan Töre, Avrupa Ligi’nde de 2 maçta görev aldı.

KERİM FREİ
Türk futbolunun gelecekte önemli yıldızları arasında gösterilen genç yetenek Kerim Frei, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Fulham forması giyiyor. Genç futbolcu, bu sezon Premier Lig’de 7 maç, FA Cup’ta 1 maç, Championship’te 3 maç, U21 Premier Lig’de 3 maç ve milli takımımızın Dünya Kupası elemelerinde de 2 maçta görev aldı.

İLKAY GÜNDOĞAN
Borussia Dortmund’da top koşturan Türk Asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, bu sene muhteşem bir sezon geçirdi. Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp’un değişmez isimlerinden olan Gündoğan, Bundesliga’da bu sezon 28 maçta 3 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi. Bayern Münih ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi finali maçında da 120 dakika sahada olan İlkay Gündoğan, Devler Ligi Arenası’nda bu sezon 12 maça çıktı. Bu maçlarda 1 gol ve 1 asist yapan Türk asıllı Alman futbolcu Gündoğan, Avrupa transfer piyasasının gözdeleri arasında. İlkay Gündoğan, Alman Milli Takımı’nın Dünya Kupası Grup Eleme mücadelesinde 2 maçta görev aldı ve 1 gol, 1 asistlik bir performans sergiledi.

MESUT ÖZİL
Real Madrid forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, bu sezonda yine tam bir istikrar abidesi. Bu sezon La Liga’da 31 maçta sahada olan Özil, 9 gol ve 14 asistlik bir performans sergiledi. Attığı gollerden çok yaptığı asistlerle ön plana çıkan Mesut Özil, Şampiyonlar Ligi’nde de 10 maçta 1 gol ve 5 asist yaparak, Madrid ekibine önemli katkıda bulundu. Türk asıllı Alman futbolcu, Almanya Milli Takımı’nın Dünya Kupası Grup Eleme mücadelesinde 6 maçta 5 gol ve 4 asistle göz doldurdu.
(İHA)