BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Meclis üyesi keneden öldü

Tokat’ta koluna yapışan keneyi çıkartan yaşlı adam hayatını kaybetti. <br/>Edinilen bilgiye göre, Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Akarçay Beld...

Abone ol

Tokat’ta koluna yapışan keneyi çıkartan yaşlı adam hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Akarçay Belde Belediye Meclis Üyesi 6 çocuk babası 68 yaşındaki Hüseyin Güneş’in koluna kene yapıştı. Keneyi, kene kartı yardımı ile çıkartan Güneş, bir süre sonra rahatsızlandı. Almus’tan kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi’nden Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen yaşlı adam yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Güneş’in cenazesi tabutla birlikte Akarçay beldesinde toprağa verildi. Akarçay Belde Belediye Başkanı İbrahim Salman, Almus’tan dönüşte Güneş’in tarlasına uğradıklarını ve belediyeye geldiklerinde koluna yapışan keneyi fark ettiklerini kaydetti. Sağlık Bakanlığı tarafından kene çıkarmak için dağıtılan ’kene kart’ yardım ile kenenin belediyede çıkarıldığını ifade eden Salman, Güneş’e kontrol için hastaneye gitmesini istediklerini ama gitmek istemediğini söyledi.
Öte yandan kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesi ile Tokat’ta ölenlerin sayısı 4’e yükseldi.
(İHA)