BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  DÜNYA

Türk düşmanlığı depreşti

Paris’te AB milletvekili Alain Lemassoure, Türkiye'nin AB'ye alınmamasını istedi..

Abone ol

Fransa’nın başkenti Paris’te AB milletvekili Alain Lemassoure tarafından da imzalanan açıklamada, Türkiye’nin AB’ye olası katılımının, Birlik’in coğrafi sınırlarını ortadan kaldıracağı savunuldu. Açıklamada, AB’nin Suriye, Irak gibi ülkelerle komşu olmasının, siyasi Avrupa düşüncesine aykırı olduğu vurgulanırken, böylesi bir katılımın, AB kurumlarında bir ‘bütçe şoku’na da sebep olacağı belirtildi.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan ve Türkiye’nin Birlik’e katılımı durumda AB’nin yıllık bütçesinin dörtte birinin harcanacağını gösteren araştırmanın sonuçlarına da dikkat çekilen açıklamada, sadece tarım alanında bile Türkiye için yapılması gerekecek harcamanın 11,3 milyar Euro’yu bulacağı, bunun kabul edilemez bir rakam olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin demokratikleşme ve insan hakları konusunda da gerekli ilerlemeyi kaydedemediğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

“1,5 milyon insanın hayatına malolan Ermeni soykırımını kabul etmeyen, Kürt sorunu ve Kıbrıs konusunda ilerleme kaydedemeyen bir devleti, Avrupa Birliği’ne entegre etmek imkansızdır. Avrupa tarihinde ilk kez, bir aday Avrupa Birliği’nin bir ülkesini tanımamakta ve sınırlarında gemilerinin ve uçaklarının bulunmasına izin vermemektedir.”