BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  MAGAZİN

Tuğbaya 9.5 yıl isteniyor

Manken Tuğba Özay ve Yaşar Öz hakkında açılan davanın duruşma tarihi belli oldu

Abone ol

"Rulet" adı verilen operasyon çerçevesinde haklarında dâvâ açılan Yaşar Öz ve manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 51 sanığın yargılanmasına 1 Mayıs'ta başlanacak.

Dâvânın görüleceği İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar verdikten sonra düzenlediği tensip zaptıyla ilk duruşmanın tarihini 1 Mayıs 2008 olarak belirledi. Mahkeme, tensip incelemesinde Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 6 sanığın tahliyesine karar vermişti.

Davanın iddianamesinde, "Susurluk Davası" hükümlüsü Yaşar Öz'ün, "suç işlemek için örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "yağmaya teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak", "hakaret", "yağmaya azmettirmek", "kumar oynatmak", "kasten adam yaralamak", "kasten adam öldürmeye teşebbüse azmettirmek", "resmi belgede sahtecilik", "şantaj" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından 145 yıldan 264,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Müştekî-sanık Tuğba Özay'ın, "suç işlemek için kurulan örgüte yardım etmek" ve "tehdide azmettirmek" suçlarından 3,5 yıldan 9,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebinde bulunulan iddianamede, Özay hakkında ayrıca, cezasının infazından sonra denetimli serbestlik ilkesinin uygulanması öngörülüyor.