BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.430,91
HABER /  POLİTİKA

Sezerden kaza eleştirisi

DSP lideri Sezer, Kütahya'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili iktidarı suçladı

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kütahya'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, daha önce meydana gelen kazalardan ders alınmadığının anlaşıldığını ifade etti.

DSP Genel Başkanı Sezer, yazılı basın açıklamasında, 9 kişinin öldüğü kazadan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Gerek hükümet tarafından, gerekse bakanlık yetkilileri tarafından kaza sonrası yapılan açıklamaların sorunun esas nedenlerini izah bakımından yetersizliğinin ortada olduğunu bildiren Sezer, "Bu bağlamda, daha önce meydana gelen kazalardan ders alınmadığını göstermesi bakımından ibret vericidir. Türkiye'nin demir yolu taşımacılığında sahip olduğu teknik ve personel potansiyelinin sorumsuz yönetilmesi nedeniyle büyük sıkıntıların yaşandığı bu vesileyle bir kez daha görülmektedir. 2004 yılı temmuz ayındaki Pamukova tren kazası nedeniyle Ulaştırma Bakanı'na 'trenle yolculuk yapmasını' önermiştim. Sayın bakan da bu olumlu eleştirim için teşekkür etmişti. Ancak, sayın bakanın henüz o tren yolculuğuna şahit olmadığımızı belirterek, çağrımı yineliyorum." dedi.

Zeki Sezer, bir daha böylesine acıların yaşanmaması dileğiyle, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, kederli ailelerine ve demir yolu mensuplarına başsağlığı ve sabır dileklerini aktardı.