BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türk çapkınlarına 3G tüyoları

3G ile ateş hızında çapkınlık mümkün mü? Peki eşini telefon üzerinden kontrol etmek istelen ne yapacak?

Abone ol Eşi, sevgilisi çapkın olanlar 3G telefondan medet umuyordu ama yanıldılar. Aksine bu teknolojide fon değiştirmekten ses ayıklamaya, ‘kaçışı’ mümkün kılabilecek her şey mevcut!

Çapkın eşleri, görüntülü iletişime olanak tanıyan 3G telefonlarla da yakalamak mümkün olmayacak. Bu telefonlar için geliştirilecek yazılımlar sayesinde çapkın eş veya sevgililerin yakayı ele vermesi hayli güç. Yapılabileceklerin en başında, 3G telefonu kullanan kişinin fonu değiştirmesinin mümkün olması geliyor. Böylece kişi olduğunu söylediği yerde görünecek ancak bambaşka bir yerde bulunabilecek. Yine bir iş yemeğinde veya toplantıda olduğunu söyleyen ancak bir eğlence yerinde bulunan eş veya sevgili, ortamda bulunan gürültü veya istenmeyen sesleri söz konusu yazılım sayesinde engelleyebileceği gibi, karşı tarafa duyulmasını istediği sesin iletilmesini sağlayabilecek.

İSTEDİĞİ ANDA SONLANDIRABİLECEK

Yazılım sayesinde ortamda olmayan bazı görüntü veya kişiler de oradaymış gibi görüntüye dahil edilebilecek. Kıskanç eş veya sevgilinin baskısından kaçmak, gereksiz ve bıktırıcı derecede uzayan görüşmeleri bitirmek veya herhangi bir sebepten ötürü görüşmenin kısa tutulması da son derece basit bir yöntemle mümkün olacak. Böyle istenmeyen görüşmelerden kurtulmak isteyen kullanıcı, görüntü ve seste bozukluk yaratarak görüşmeyi sonlandırabilecek.

3G telefonlarda karşı tarafa yansıtılan görüntüyle de oynanabilecek. Kilolarından şikâyetçi biri kendini daha zayıf, zayıf bir kişi de balıketi gösterebilecek.

TELEVİZYON SEYREDEBİLECEK

Telefonların en önemli özelliklerinden biri de internet bağlantı hızının megabitlerle ifade edilecek olması. Halen kullanılan 2G sisteminde 6.5 saatte indirilen 700 MB’lık film 3G ile 13 dakikada indirilecek. Sadece bilgisayardan internete girme dönemi de kapanıyor. Bilgisayarla telekomun birleşmesi konusu bu teknolojiyle gerçek anlamda hayat bulacak.
Televizyon kanallarının cep telefonundan seyredilmesi de bu sistemle gerçek oluyor. 3G ile video konferanstan dosya paylaşımına, interaktif oyun oynamaktan müzik dinleyip göndermeye kadar birçok şey mümkün olacak. Medya haberciliğinde çekilmiş video görüntülerle yüksek çözünürlükteki fotoğrafların haber merkezine ulaştırılması an meselesi.

Cep telefonlarının önümüzdeki 10 yılda sahip olacağı özelliklerse şöyle öngörülüyor: Cep telefonları kredi kartı gibi kullanılabilecek. OGS’den geçilecek veya sinemaya gitmek için kullanılabilecek. Garaj kapısı açmanın yanı sıra çalışanların mesailerini de böyle takip etmek mümkün olacak. Kişi nerede olursa olsun hastalığa ait bilgileri telefona girip doktordan video konferansla bilgi almak mümkün olacak. Arama yapmadan önce telefonun ekranında 8-10 saniyelik reklam filmine izin verilirse faturada indirim veya bonus kazanılabilecek.