BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.455,95
HABER /  GÜNCEL

Türk askeri Kuzey Irak'a giriş yaptı!

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde dün 5 polisin, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit edilmesinin ardından karadan ve havadan sınır ötesi operasyon başladı.

Abone ol

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde dün 5 polisin, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit edilmesinin ardından karadan ve havadan sınır ötesi operasyon başladı. Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları, Hakurk ve Kandil'i vuruyor!

Yüksekova ve Çukurca'daki saldırılarda ilk bilgilere göre 24 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı. Reuters haber ajansı, Türk askerinin sıcak takiple Kuzey Irak'ı girdiğini duyurdu.

Hakkari dağ komando birlikleri Kuzey Irak topraklarına indiriliyor.

ANKARA'DA ACİL ZİRVE
Devletin zirvesi, Hakkari ve Yüksekova'dan gelen 24 şehit haberinin ardından Başbakanlık'tan acil terör zirvesiyle toplandı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Hakkari'de son yılların en ağır terörist saldırısı düzenlendi.Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. İlk bilgilere göre çatışmalarda 24 şehit, 18 yaralı olduğu belirtiliyor.

Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Teröristler tarafından aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendi. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü.

Çatışmalar yer yer sürerken, bölgeye sabah saatlerinde hava destekli bir operasyon başlatıldı. Operasyonlar bölgede yoğun olarak devam ediyor. Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtığı ifade ediliyor. Teröristlerin kaçış istikametleri vuruluyor.

ABDULLAH GÜL'DEN İNTİKAM SÖZÜ
Hakkari'den gelen acı haberin ardından devlet kanadından ilk açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi... Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

REUTERS: ASKERLER KUZEY IRAK'A GİRDİ

Hakkari'deki saldırı, 'Sınır ötesi harekat olur mu?' sorusunu ortaya çıkardı. Reuters haber ajansı, Türk askerlerinin sıcak takiple Kuzey Irak'a girdiğini duyurdu. Reuters, askerlerin sınırdan 3-4 km içeri girdiğini kaydetti.

DIŞ GEZİLER İPTAL EDİLDİ

Saldırı sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dış gezilerini iptal etti.