BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,51
HABER /  GÜNCEL

Aselsan'daki sır ölümlerde ilginç gelişme

ntihar ettikleri açıklanan Aselsan mühendislerinin ölümünü araştıran savcı, yeni delillere ulaştı.

Abone ol

Ankara'da beş yıl önce aracında boğazı ve bilekleri kesilmiş halde bulunan Aselsan Mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümüyle ilgili ilginç bulgulara ulaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, otopsi raporunda Başbilen'in boğazındaki 20 cm'lik kesiğin 2-3 cm olarak gösterildiğini belirledikten sonra hazırlanan raporun Adlî Tıp Genel Kurulu'ndan onaylatılmadığını saptadı.

Askerî casusluk ve Ergenekon soruşturmalarında elde edilen "aselsan.doc" isimli belgeyi de inceleyen savcılık, Adlî Tıp Daire Başkanlığı'nda olayın "intihar" olmadığı yönünde muhalefet şerhi koyan uzmanların "Başbilen'in boynunda ve bileğinde bulunan kesiklerin yönleri ve şekli ile kesik sayısı"nı cinayet şüphesini güçlendiren kanıt olarak dosyaya koydu.

Taraf gazetesinin haberine göre, psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle intihar ettikleri öne sürülen Aselsan mühendisleri Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Hüseyin Başbilen'in ölümleriyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Başbilen'in babası Vehbi Başbilen'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçe üzerine soruşturma derinleştirildi. Askerî casusluk ve Ergenekon soruşturmalarında Aselsan intiharları ile ilgili yeni delilleri de inceleyen savcılık, Başbilen'in ölümünün arkasındaki sır perdesini kaldırmak için iki yıl boyunca olay yeri inceleme ekipleri, Aselsan'da görevli askerî personel ve Başbilen'in yakın çevresinin ifadesine başvurmuştu. İfade verenler, Başbilen'in ölmeden iki ay önce evlendiğini ve psikolojisinin son derece düzgün olduğunu anlatmıştı.

OTOPSİ RAPORU YASAL DEĞİL
Adlî kaynaklardan alınan bilgiye göre, "psikolojik sorunlar nedeniyle intihar etti" denilen mühendis Halim Ünsem Ünal haricinde diğer mühendislerin psikolojik tedavi kaydı bulunmadı. Savcılık, Başbilen'in ölümünün ardından hazırlanan otopsi raporunun Adlî Tıp Genel Kurulu'nda onaylatılmadığı için yasal olmadığını saptadı. Adlî Tıp Daire Başkanlığı'nın 10 üyesinden yedisinin "intihar", üçünün de "cinayet" dediği otopsi raporu, Başbilen'in cesedinin bulunduğu tarihte çekilmiş olay yeri inceleme ekiplerince çekilen video kayıtlarıyla birlikte yeniden Adlî Tıp Kurumu'na gönderildi.

20 CM KESİK 2-3 CM GÖSTERİLDİ
Yapılan incelemelerde, otopsi raporunda Başbilen'in boynundaki kesik oranının yaklaşık 20 cm uzunluğunda olmasında rağmen, 2-3 cm olarak gösterildiği belirtildi. Başbilen'in son dönemde yaptığı tüm telefon görüşmelerinin yanı sıra aracında bulunduğu esnadaki hali ve çekilen video kayıtları yeniden incelendi. Savcılığın şu ana kadar elde ettiği delillerin cinayeti işaret ettiği belirtilirken, soruşturmanın Adlî Tıp Genel Kurulu'ndan gelecek rapora bağlı olarak yürütüleceği öğrenildi. Soruşturmada, iddianamenin yılbaşından önce hazırlanacağı ifade edildi.

PARMAKLARDA KAN İZİ YOK
Adlî Tıp Raporu'na şerh koyan üç üye, şerh gerekçelerinde "aynı anda hem bileğini hem de boynunu keserek intihar vakalarının bulunmasına karşın Başbilen'in boynunda ve bileğinde bulunan kesiklerin yönleri ve şekli ile kesik sayısının intihar vakalarında görülenin aksine tek kesik olması ayrıca Başbilen'in parmaklarında kan izine rastlanmamış olmasının" cinayet ihtimalini gündeme getirdiğini belirtmişti.

OĞLUMUN İNTİHARINA İNANMADIM
Taraf 'a konuşan Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen, "Oğlumun intihar ettiğine başından beri ne inandım ne de ihtimal verdim. Umarım her şey ortaya çıkar. Ailecek dileğimiz, ölümünün arkasındaki sır perdesinin kaldırılmasıdır" dedi. Baba Başbilen, oğlunun hem uzak mesafede daha etkili bir kanas silahı projesi hem de F16, milli tank projelerinde yer aldığını, söz konusu projeleri tamamladığını ölmeden bir gün önce kendilerine aktardığını söylemişti.

DİĞER ÖLÜMLER MERCEK ALTINDA
Bu arada Hüseyin Başbilen'in yanı sıra aynı yıl intihar eden mühendisler Halim Ünsem Ünsal ve Evrim Yançeken'in ailelerinin başvurusu olmadığı halde savcılık, Başbilen'in ölümü ile bağlantısı olabileceği ihtimalinden yola çıkarak otopsi raporlarını ve dosyadaki tüm evrakları mercek altına aldı.

 ÖNCE DARP ETTİ SONRA BOĞAZINI KESTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul'da bir kadın cinayeti daha işlendi. Olay saat 05.00 sıralarında Kartal Esentepe Mahallesi Şehit Aziz Aktaş Sokak'taki binanın ikinci katındaki dairede meydana geldi

Edinilen bilgiye göre, 9 yıldır evli olan Songül Karakoç (31) ile İhsan Karakoç (39) henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. 8 ve 4 yaşlarında iki erkek çocukları bulunan çift arasındaki tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. İhsan Karakoç, eşi Songül Karakoç'ı önce darp etti, ardından da bıçakla boğazını kesti. İhsan Karakoç cinayetin ardından evden çıkarak çocuklarından birinin bulunduğu ablasının evine gitti. Çiftin diğer çocuklarının ise anneannelerinin yanında olduğu öğrenildi.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Apartman sakinlerinin tartışmayı duyarak ihbarda bulunması üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Daireye giren polis, yerde kanlar içinde yatan Songül Karakoç ile karşınca sağlık ekiplerine haber verdi. Songül Karakoç, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

KOCA GÖZALTINA ALINDI

Kartal Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, İhsan Karakoç'u bulmak için çalışma başlattı. Ekipler, kısa sürede İhsan Karakoç'un, ablasının yanında olduğunu tespit etti. Polis, İhsan Karakoç'u gözaltına alarak Kartal Polis Merkezi'ne götürdü. Polis cinayetle ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan İhsan Karakoç ile cinayete kurban giden eşi Songül Karakoç'un Tuzla'daki bir fabrikada birlikte çalıştıkları öğrenildi.

KISKANÇLIK KRİZİNE GİRDİ DELİK DEŞİK ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

42 yaşındaki inşaat işçisi Ünal Güzel sokakta sevgilisinin yanında gördüğü erkeği bıçakla delik deşik ederek öldürdü.

Antalya'da  inşaat işçisi Ünal Güzel (42), bir süredir birlikte olduğu Havva Karadeniz'in (33) başka erkekle birlikte olduğundan şüphelenerek takibe başladı. Önceki gece, Muratpaşa, Çetinkaya Caddesi'nde Karadeniz'i kendisi gibi inşaat işçiliği yapan Mehmet Tunç'la (43) gören Güzel, çiftin yanına giderek kadınla tartışmaya başladı.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ

İddiaya göre Karadeniz'in, "İstediğimle birlikte olurum, sana ne" demesi üzerine çılgına dönen Ünal Güzel, yanında bulunan bıçakla Mehmet Tunç'a saldırdı. Tunç vücuduna aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde yaşamını yitirirken, kaçan Ünal Güzel Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. 

GENÇ KADININ SIR İNTİHARI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Düzce'de 33 yaşındaki Saadet Sorgül evde kimsenin olmadığı sırada kendini iple tavana asarak intihar etti.

Olay akşam saatlerinde, Beyciler Mahallesi Mavi Hilal Evleri'nde meydana geldi. Saadet Sorgül'ü cep telefonundan arayan komşuları cevap alamayınca eve geldi. Kapıyı açan olmayınca komşuları, 112 Acil Servis ve polise ihbarda bulundu.

Eve girildiğinde Saadet Sorgül'ün tavana asılı cesediyle karşılaşıldı. Sorgül'ün cesedi ipten indirilirken, Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cesedi Düzce Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. 

6 KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Eskişehir'de 2'si kadın 6 kişiyi av tüfeğiyle vurarak öldürmek suçundan yargılanan İhsan Doğu, 2'si ağırlaştırılmış olmak üzere 6 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Doğu, "Canıma tak etmişti" dedi.

Daha önce Eskişehir'in merkeze bağlı beldesi olan, son yapılan düzenleme ile mahalle statüsüne kavuşturulan Muttalip'te meydana gelen olayda İhsan Doğu (55), aralarında husumet bulunan komşusu Yusuf Toprak (62), eşi Fatma Toprak (59), oğlu Selahattin Toprak (39) ile yeğeni Zeynep Ruhan Toprak'ı (48) 23 Ağustos 2010 tarihinde iftar sofrasında pompalı tüfekle öldürüp, ailenin diğer oğlu Mehmet Sadık Toprak'ı (35) da yaralayarak kaçmıştı.

Doğu, 12 Kasım 2010 tarihinde, daha önce yaraladığı Mehmet Sadık Toprak'ı, 17 Kasım 2010 tarihinde ise Yusuf Toprak'ın eniştesi olan Ziya Akın'ı (71) av tüfeği ile ateş ederek öldürdü ve kaçmak isterken jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

6 kişiyi öldürmek suçundan tutuklanan İhsan Doğu'nun yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık İhsan Doğu can güvenliği nedeniyle kaldığı Ankara Sincan Cezaevi'nden jandarma ekipleri tarafından cezaevi ring aracıyla Eskişehir'e getirildi. Duruşma nedeniyle polis adliye binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya, İhsan Doğu'nun yanı sıra, öldürülen 6 kişinin yakınları katıldı.

'CANIMA TAK ETMİŞTİ'

Duruşmada kendini savunan tutuklu sanık İhsan Doğu, pişman olduğunu söyleyerek, "Canıma tak etmişti. Bu olay keşke olmasaydı. Şimdiki aklım olsaydı evimi satar Eskişehir dışında başka bir ile giderdim. Benim hayvanlarımı çaldılar. Canıma kast ettiler. Sağ gözümü kaybettim. Ziya Akın 70 yaşında olmasına rağmen namusumuza göz dikmiştir" diye konuştu.