BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,51

Turizmin Altın Adamı Vadi Karatopraklı

Hizmet sektöründe turizm dünyasının otelcilik sektöründeki altın adamı mihenk taşıyla kendine özgü tarzıyla dikkatleri üzerine çekmeyi, merak edilen otelciliğin güçlü ismi olmayı nasıl başarıyor? Motivasyon kaynağını nereden alıyor turizmin özel kalemi A

Merhabalar,

Son günlerin turizm dünyasındaki en çok konuşulan ve önümüzdeki günlerde nasıl gelişmelerle karşımıza çıkacağı merak edilen otelciliğin dahi isminin dününü, bugününü hatırlayacak olursak işte tüm çıplaklığıyla Y.Vadi Karatopraklı Kimdir? Sorusunun ayrıntılarıyla dolu bir yazı.

Liderliği ile kendi ekibi içerisinde daha iyiye odaklanmış daha güçlü bir otelcilik ruhuyla manevra yeteneklerini birleştirip en uygun zamanları, en hızlı şekilde doğru stratejilerle sonuca götürdü. Taktik yetenekleri cesaret ve motivasyon başarı piramidinin zafer tacı oldu. Hedef doğrultusundaki yön çizgilerini hedefe duyarlı en üst düzey konsantrasyonla planlamasını bildi. Yenilik değişim ve gelişimin öncüsü oldu. 

 

                  

YUSUF VADİ KARATOPRAKLI KİMDİR?

"Yusuf Vadi Karatopraklı, 1969 İstanbul doğumlu evli bir çocuk babasıdır. Dünden bugüne turizmin renkli dünyasında otelcilik sektörünün güçlü ve unutulmaz ismi olmak için gecesini gündüzüne katarak hiç durmadan kariyer planlamasında en alttan en üste giden serüveninde  Karatopraklı’nın turizm geçmişine kısaca bakarsak, Sılkar Holding Turizm grubunda 10 yılı aşkın bir süre çalışmakla beraber ardından Alarko Turizm grubunda iki yıl görev yapmıştır. Dönemin en büyük turizm yatırımcısı olan MNG Holding turizm grubunda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükselmiştir. Sonrasında başta  Renaissance Resort Kemer olmak üzere Fhame otelcilik AŞ Malta şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev yapmıştır. Çalışmış olduğu her kurumda kendine özgü başarılı ekip çalışmalarıyla dikkatleri çekerken Türk Turizmini Dünya ’ya taşıyan isimlerin başında gelmeyi başarmıştır.

Yurtiçi ve Yurtdışı pazarlarda  turizm sektörünün  Türkiye’ye turist getiren tüm ülkelerdeki güçlü  tur operatörleriyle önemli  ilişkiler içerisinde bulunan Karatopraklı, Ela Quality Resort Hotel’ de ortaya koyduğu çalışmalar  ile de Türk Turizminde  tüm dünyada örnek gösterilen  model otel markası üreterek Türk otelcilik anlayışını dünya vizyonuna taşıyan bir liderdir.

Sayın Karartopraklı, özellikle İnsan Kaynakları, Eğitim, misafir memnuniyeti, performans değerlendirmeleri, bütçe planlama vb. gibi çalışmalar ile ön plana çıkan stratejileri uygulama da takım çalışmasına önem vermekle bilinmektedir. Turizm yatırımlarında farklı stratejilerin uygulatıcısı olarak birçok genç turizmciye örnek olan bir isimdir.
 

           

Genç alnı o zaferin ışığıyla parlayacaktı

Gerçek bir otel lideri; otelinin kaderidir

Ela Quality Otelinin koridorlarından otelcilik sektörünün en güçlü kulvarlarına alın teri ile yoğurduğu, gecesini gündüzüne katarak biçimlendirdiği cesareti ve organizasyon yetenekleriyle bir oteli bebekliğinden alıp güçlü bir dünya markası yapmayı başardı.

       

İnandı, İnandırdı; Hiç Yorulmadı, Durmadı Hiç Durmayacak

Otelciğin süper gücü olma yolunda Karatopraklı’nın saygısı, disiplini, sadakati, başarıya adanmış ruhu, kazanmasını bilen atak ve dinamik liderlik yeteneği, sorumluluk verme yönetimi ona çok yol kat ettirdi.

Dürüstlüğü ve ileri görüşlülüğü, işine gösterdiği özen ve çok ince planlayıp uyguladığı bütçe çalışmaları, “işimi yapanın kölesi olurum” diyerek en alttan en üste uyguladığı motivasyonel ekip ruhu ve personel performans kriterleri doğrultusunda en iyi otel misafirini en çok memnun eden oteldir düşüncesiyle heyecan duymadığı hiçbir işe imza atmadı, yaptığı her işe de kalpten inandı. “Yapacak daha çok iş var” diyerek yoluna devam etmesini bildi.

Bu güne kadar çalıştığı tüm yatırımcıların sadakat ve güvenini kazanmasını bildi. Öğrendi, öğretti gelişti, geliştirdi…

Cilkar Turizm Grubundan mütevaziliği

Alarko Turizm Grubundan kurumsallığı,

MNG  Turizm Grubunda patronluğu

Özak Global Holding’den sürdürülebilir farklılığı öğrendim.

 Benim kariyer rotam böyle gelişti Alper Bey diyen  Y.Vadi Karatopraklı, hedef koymazsanız, yapamazsınız, tecrübe yaşanılarak öğrenilebilinir. Bir işi aldığımda benim işim olur ve ne yapılması gerekiyorsa şimdi yaparım. Sonradan ah demenin vah demenin faydası yoktur.

Y.Vadi Karatopraklı ne yapmaz derseniz; 

 bilmeden, görmeden, tanımadan yorum yapmaz, bilinçsizce ön yargılarda bulunmaz, verdiği her teminatı da yerine getirir. Pazar analizlerinde de sütü nereden alıyorsak o sütçüye, peyniri nereden alıyorsak o peynirciye ulaşırım.

Tedarikçilerimi ben bilirim, yaptığım işin detaylarına ve kaliteli yapılmasına çok önem veririm.  Başarının ve yaptığınız işte neticeye ulaşmanın güçlü bir ekip ruhundan ve biz olmaktan geçtiğinin inancıyla hareket ederim.

         

Sakarya’dan Okyanuslara

Aslan parçası oğlum, temiz kalpli arkadaşım,

“Ama baba bütün büyükler bir zamanlar çocuktu”

14.08.1969 yılı İstanbul doğumlu aslen Sakaryalı olan Y.Vadi Karatopraklı’nın başarısının özünde;  güçlü aile yapısı, eşinin inanılmaz desteği ve yakışıklı oğlu Sarp Karatopraklı’nın etkisi büyük. 

Sarp babasına “ Baba işe niye gidiyorsun, işini neden çok seviyorsun, ama baba niye çok çalışıyorsun”  diye soruyor ve yanağına da bir öpücük konduruyor.

        

Vadi Karatopraklı Sarp’ a diyor ki;

Oğlum işini en çok seven, ülkesini en çok sevendir, çok çalışmalıyız ki ülkemize değer katalım, çevremize örnek olalım.  Sarp Büyük bir adammış gibi manalı bir şekilde başını sallıyor. Ama hadi baba futbolda oynayalım, yüzelim de hem spor yaparsan güçlü ve formda kalırsın, işlerinde de çok başarılı olursun” diyerek el sıkışıyor “yemekler benden” diyerek espriyi patlatıyor. Bende "Maşaallah  çok zeki, sempatik ve karizmatik bir çocuksun seninle tanıştığım için çok mutlu oldum” diyerek veda ediyorum.

Merakla beklenen yeni süreci de çok yakında sizlerle paylaşacağız.

Tatil tadında kalın