BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.426,36
HABER /  GÜNCEL

Turist kıza tecavüz mü iftira mı?

Diskoda eğlenmeye giden 14 yaşındaki turist kızın çıkışta tanıştığı tekne çalışanı ile

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ailesiyle birlikte tatil yapan Norveçli kız çocuğu 14 yaşındaki A.S., diskoda tanıştığı 24 yaşındaki Osman A. tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla polise başvurdu.

3 gün önce ailesiyle birlikte Norveç'ten Alanya'ya tatile gelerek Saray Mahallesi'nde bir otele yerleşen A.S., geçen Perşembe gecesi otelden tanıdığı arkadaşlarıyla İskele Caddesi'nde bulunan bir diskoya eğlenmeye gitti. A.S. burada tanıştığı tekne çalışanı Osman A. ile disko çıkışında buluştu. Geceyi teknede Osman A. ile geçiren A.S. sabah kaldığı otele dönünce ailesine Osman A. tarafından teknede tecavüze uğradığını söyledi.

Ailesiyle birlikte polis merkezine giden A.S., Osman A.'dan şikayetçi oldu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, dün akşam saat 20.00 sıralarında Osman A.'yı çalıştığı teknede yakalayarak gözaltına aldı.

TECAVÜZ VAR AMA ZORLAMA İZİ YOK

Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen A.S.’nin ise cinsel ilişkiye girdiği ancak üzerinde zorlama ve darp iziyle sperm bulgusu bulunmadığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Osman A.'nın sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

30 YILLIK KOCASINI ÖYLE GÖRÜNCE.. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Yoldaki cansız bedenin 30 yıllık hayat arkadaşına ait olduğu görünce şok oldu.

Bursa' da 54 yaşındaki adam yolda yürürken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Olay yerine çağrılan eşi ölen kişinin kocası olduğunu görünce şok oldu.

BURSA'da dün akşam yolda yürürken kalp krizi geçiren 54 yaşındaki İzzet Yılmaz yaşamını yitirdi. Emekli olan ve ilk maaşını geçtiğimiz hafta alan İzzet Yılmaz'ın olay yerine çağrılan eşi, ölen kişinin 30 yıllık hayat arkadaşı olduğunu görünce şok oldu. Gözyaşlarını tutamayan acılı kadın, "Allah'ım inanmak istemiyorum" dedi.

Bursa'da işçi olarak çalıştığı özel bir fabrikadan emekliye ayrılan evli ve 3 çocuk babası İzzet Yılmaz, dün Mudanya'nın Eşgel Semti'ndeki yazlığının badanasını yapan Yaşar Güler isimli arkadaşına yardıma gitti. Akşam saat 21.00 sıralarında Bursa'ya dönüp, Karaman Mahallesi'nden yürüyerek evine gitmek isteyen İzzet Yılmaz, geçirdiği kalp krizi sonucu düştüğü yerde yaşamını yitirdi.

Haber verilmesi sonucu olay yerine gelen polis ekipleri cep telefonundan İzzet Yılmaz'ın son olarak konuştuğu arkadaşı Yaşar Güler'i arayıp arkadaşının öldüğünü söyledi. Kısa sürede belirtilen yere gelen Yaşar Güler daha sonra kendi telefonu ile ölen arkadaşının eşi Seval Yılmaz'ı arayarak acil olarak gelmesini istedi.

Bir süre sonra yürüyerek belirtilen adrese gelen Seval Yılmaz, kendisine yüzü gösterilen cesedin 30 yıllık hayat arkadaşı İzzet Yılmaz olduğunu görünce şok oldu. Ne yapaşacağını şaşıran acılı kadın daha sonra gözyaşlarını tutamayıp, "Allahım inanmak istemiyorum" diyerek ağladı.Kalp krizi sonucu ölen İzzet Yılmaz'ın ceseti ölüm nedenin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Tiyatrocu vuran genç kızdan iddialar...

[PAGE]

İZMİT'te Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin kafeteryasında dün akşam tiyatrocu Şafak Karaali'yi tabanca ile bacaklarından vuran Zeynep Pusüç polisteki ifadesinde çeşitli iddialarda bulundu.

Şafak Karaali'yi 2002 yılında üniversite eğitimi için Gaziantep'ten geldiğinde tiyatro kulübü sayesinde tanıdığını, sanatçının kendisiyle cinsel ilişkiye yeltendiğini, izin vermeyince yaşları 18 olan diğer öğrencilerin arasında sürekli aşağıladığını, onun birçok sanatçı gibi 'freudyen' olduğunu ileri sürdü. Genç kız adliyeye sevkedilirken de "Freudyenler ortaya çıkarılsın. Çocuk tecavüzcüleri ortaya çıkarılsın" diye bağırdı.

İzmit'te Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, adının daha sonra Zeynep Pusüç olduğu anlaşılan genç kız, kısa bir tartışma sonucu Kocali Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Şafak Karaali'ye tabancayla 5 el ateş etti. Şafak Karaali bacaklarına isabet eden 3 mermiyle kanlar içinde yere yağılırken, olay yerine gelen ekipler Zeynep Pusüç'ü gözaltına alndı. Yapılan ilk tesbitlerde de genç kızın tabancasanın ruhsatlı olduğu anlaşıldı.

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim görürken okulu yarıda bırakıp memleketi Gaziantep'e döndüğü anlaşılan 27 yaşındaki Zeynep Pusüç'ün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın dün akşam sahneye konulan ve Şafak Karaali'nin de rol aldığı 'Resimli Osmanlı Tarihi' adlı oyunu izlemek için bilet aldığı da anlaşılırken, genç kız dün sabaha kadar sorgulandı. İmzaladığı ifadelerinde ise şok iddialar yeraldı.

Zeynep Pusüç, 6 sayfalık ifadesinde Karaali'nin 'Freudyen' düşüncesinde olduğunu, bunun da tiyatrolarda yaygın olduğunu iddia etti. İfadesinde 2002 yılında Gaziantep'ten öğrenim için Kocaeli Üniversitesi'ne geldiğini, arkadaşları aracılığıyla okulun tiyatro kulübüne girdiğini anlatan Zeynep Pusüç şöyle devam etti:

"Psiko-drama adı altında sanatsal tiyatro çalışmaları yapan bir tiyatro grubu ve bu grubun başındaki Şafak Karaali ile tanıştım. Bir süre sonra hastalandım. Aşırı dikkat bozukluğu, dalgınlık başladı bende. Ne olduğunu ben de anlayamadım. Durumum iyi değildi. Şafak Karaali bu durumumdan yararlanmaya çalışıp beni cinsel ilişkiye zorladı. Ben izin vermeyince çok sinirlendi. Başından beri kafamı karıştıran birşeyler vardı. Ne olursa olsun anlamak istedim. Şafak Karaali o olaydan sonra ne yaptığını diğer öğrencilerine söylemememi kesinlikle istemediği için gitmemi istiyordu. Ama garipliği farkettiğimi anlayınca, feci şekilde panikledi. Gitmem için diğer öğrencilerin yanında cinsellik üzerinden aşağılamaya başladı. İstenmediğimi bile bile gitmedim. Sonra benim durumuma düşmüş, yaşı benden çok daha küçük kız çocukları olduğunu farkettim. O sırada 18 yaşındaydım. Doğru şekilde karşı çıkmak, ne olduğunu anlatabilmek, yani o yaşta doğru tepki verebilmek çok zordu. Zaten tiyatrocu, bu işi mağdurun yaşının küçük olması sayesinde yapabiliyordu."

İfadesinde Şafak Karaali'nin üniversite öğrencilerinden oluşan grubun dışında lise ve ortaokul yaş grubundan da grubu olduğunu, her ortamda cinsellik üzerine konuştuğunu da belirterek şu iddialarda bulundu:

"Şafak Karaali bu işi çok sistemli yapıyordu. Psikolojik etki altında bırakarak kendini ifade edemeyecek insanları cinsel aşağılamalarla utandırarak, her tepki vermeye çalışıldığında o kişiyi bir hastalıkla isimlendirip susturuyordu."

ÇOCUK TECAVÜZCÜLERİ ORTAYA ÇIKSIN

Şafak Karaali için, "Sürekli iki üniversite bitirdiğini söyleyen Freudyen te.......ü" olarak nitelendiren Zeynep Pusüç, mağdur ettiği çocukların geleceğini hiç düşünmediğini, onların pasif hale gelmesinin kendisini daha güçlü kıldığını iddia etti.

Altı sayfalık ifadesinde birçok ünlü ismi de aynı yöntemle genç kızlara tecavüz etmekle suçlayan Zeynep Pusüç bugün öğlenden sonra Adliyeaye sevkedilirken, kameralara "Freudyenler ortaya çıkarılsın. Çocuk tecavüzcüleri ortaya çıkarılsın" diye bağırdı.

Karaali'nin tedavisine ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde devam ediliyor.


TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ

[PAGE]

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bar işletmecisi Mehmet Yılmaz aralarında husumet bulunan Muharrem Tutar tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü.

Olay dün saat 21.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, Çam Sokak'ta meydana geldi. Bar işletmecisi Mehmet Yılmaz (45) daha önce aralarında husumet bulunan Muharrem Tutar (44) ile evinin önünde karşılaştı. Bir süre konuşan ikili arasında tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine yanındaki silahını sarılan Muharrem Tutar, Mehmet Yılmaz'a ateş açtı.

Vücuduna isabet eden 3 kurşunla yaralanan Yılmaz kanlar içerisinde yere yığıldı. Ağır yaralanan Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetti. Silah seslerini duyan vatandaşların çağırdığı polis olay yerinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Vatandaşların ifadelerine başvuran ekipler Mehmet Yılmaz'ın cesedini Alanya Belediye Mezarlığı morguna kaldırdı.

Olayın ardından kaçan Muharrem Tutar'ı yakalamak için çalışma başlatan polis cinayetin nedenini araştırıyor.

MUCİZE İÇİNDE MUCİZE SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Antalya'da meydana gelen trafik kazasında bir facianın eşiğinden dönüldü. Mucize içinde mucize yaşanan kazada 3 kişi yaralandı.

Olay, dün sabah saat 06.00 sıralarında kentin merkezindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Andızlı Mezarlığı kavşağında meydana geldi. Mevlana Kavşağı'ndan eski otogar istikametine giden Veli Deveci yönetimindeki 07 AB 0283 plakalı Özel Halk Otobüsü ile Yener Ulusoy Bulvarı'ndan Mevlana Kavşağı'na giden Cafer Er (39) idaresindeki 07 YIk 64 plakalı özel servis minibüsü, Eski Otogar Kavşağı'nda çarpıştı. Çarpışmanın şiddeti ile servis minibüsü orta refüjdeki trafik yön tabelalarını devirerek dururken, özel halk otobüsü ise yapımı süren bir alışveriş merkezinin reklam tabelalarını devirerek 20 metrelik inşaat çukuruna düştü.

Halk otobüsünün ters döndüğü kazada sürücü Veli Deveci şans eseri yaralı kurtuldu. Sürücüyü bulunduğu yerden yukarı çekmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kurtarma Ekibi'nden yardım istendi. Bu arada, özel servis minibüsü sürücüsü Cafer Er ile yanında yolcu konumunda bulunan Emrah Kamalı (25) kazayı hafif şekilde yaralı olarak atlattı. Cafer Er ve Emrah Kamalı çağrılan ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kısa sürede olay yerine gelen İtfaiye Kurtarma Ekibi ise vinç yardımı ile halk otobüsü sürücüsünü bulunduğu yerden yukarı çekerek hazır bekletilen ambulansa teslim etti. Veli Deveci de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, bu sabah 94 tabela numarası ile Antalya-Aksu seferini yapmak üzere durağa giden halk otobüsünde yolcu bulunmaması şans olarak nitelendirildi. Yine aynı şekilde sabah servisine çıkmak üzere evinden çıkan Cafer Er'in minibüsünde de 1 kişinin olması olası bir faciyı engelledi. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.