BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türbanlıya sen de çok açıldın uyarısı

Üniversitede başı açıklara mahalle baskısı yok, aksine türbanlı öğrenciler birbirlerine takılıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türban yasağının kalktığı üniversitelerde başı açıklara 'kapan' baskısı var mı? Herkesin merak ettiği bu soruya Sabah yazarı Emre Aköz cevap verdi.

Konuyu yerinde incelemek isteyen Aköz, adını vermediği bir vakıf üniversitesinin yolunu tuttu. Orada idari ve akademik görevlerde çalışan arkadaşlarından bilgi alan yazar, en ufak bir zorlama olmadığını yazdı. Asıl tartışmanın türbanlı öğrenciler arasında yaşandığını belirten Aköz, bir arkadaşının anlattıklarını bugünkü köşesine taşıdı.

ALBENİLİ KIYAFETLİ TÜRBANLI ÖĞRENCİLER

"En küçük bir zorlama dahi yok... Ama ne var biliyor musun? Bazı türbanlılar, diğer bazı türbanlılara, 'Sen de çok açıldın' filan diyor..." Türbanlı kızlar arasında, ortalamanın ötesinde makyaj yapıp, kapalı da olsa albenili kıyafetler filan olursa... "Daha tutucu", "daha muhafazakâr" olanlar, böyle laf çakıyormuş."

İKİ YIL SONRA GÖRÜŞELİM

Sözü Aydın Doğan medyasına getiren Aköz'ün laf attığı isim ise Tarhan Erdem oldu. Tarhan Erdem'in 10 Eylül 2010'da Neşe Düzel'e yaptığı "AKP türbanı serbest bırakırsa iki sene içinde, hiçbir üniversitede başı açık kız göremezsiniz. Çünkü toplumsal baskı yaratılır..." açıklamayı hatırlatan Aköz, yazısının finalini şu sözlerle bitiriyor:

(...)Ben de o dönemde birkaç yazıyla bu iddianın yanlış olduğunu öne sürmüştüm.
İki yıllık saat çalışmaya başladı. İlk sinyaller böyle bir baskının olmadığı yönünde.
Bir sosyoloji meselesi olduğu için ben unutmam: İster şimdiden araştırmaya başlayın, ister iki yıl sonra görüşelim."

Yazının tamamı için tıklayın