BIST 10.130
DOLAR 32,26
EURO 34,89
ALTIN 2.431,95
HABER /  DÜNYA

Tunustan Yunanistana ders

Tunus Sahil Günelik birimleri İtalya'ya kaçak gitmeye çalışan Afrikalıları denizde kurtardı

Abone ol

Tunus sahil güvenlik birimlerinin, kaçak yollarla İtalya'ya gitmek isteyen, ancak denizde kaybolan 40 kadar Afrikalı göçmeni kurtardığı bildirildi.

Tunus'ta yayımlanan Essabah El Usbui Gazetesi'ndeki haberde Mısır, Eritre, Etiyopya, Fas ve Somali uyruklu kaçakların, İtalya'nın Lampedusa Adası'na gitmek üzere komşu ülke Libya'dan denize açıldıkları belirtildi.

Bu kişilerin denizde kaybolduğu, yakıt ve yiyeceklerinin tükendiği belirtilen haberde, kaçak göçmenlerin Tunuslu sahil güvenlik birimleri tarafından Mahdia kenti açıklarında bulunarak kurtarıldığı kaydedildi, ancak haberde olayın meydana geldiği tarihle ilgili bir açıklama yer almadı. Tunus ile İtalya arasında kaçak göçle mücadele alanındaki bir anlaşma uyarınca, insan kaçakçılığı yapanlara Tunus'ta hapis cezası veriliyor ve kaçaklar hakkında da hukuki soruşturma yapılıyor.

Bu arada İtalyan sahil güvenlik birimlerinin de, Lampedusa Adası'nın güneyinde zor durumda bulunan 200 kadar kaçak göçmenin kurtardığı bildirildi. ANSA Ajansı'nın haberinde, denizin aşırı dalgalı olması yüzünden küçük tekneleri batma tehlikesi geçiren kaçaklardan birinin, cep telefonuyla İtalyan yetkililere bir imdat mesajı göndermeyi başardığı, bunun üzerine bölgeye giden sahil güvenlik ekiplerinin de kaçak göçmenleri kurtardıkları ifade edildi.

Bir askeri uçağın da teknenin yerini saptamak için bölgeye gönderildiği belirtilen haberde, teknenin yerinin saptanmasının ardından kaçakların kurtarıldığı bildirilirken, ancak kaçakların ülkeleri hakkında açıklamada bulunulmadı.