BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.432,33
HABER /  GÜNCEL

Tunus eski Cumhurbaşkanı'ndan Fatma Şahin'e büyük övgü!

Tunus eski Cumhurbaşkanı Elmarzuki, Suriyeli mültecilerle ilgili yaptığı bir açıklamada, "Arap halkına, Suriye halkına sahip çıkmak bu paraları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gibi iyi ve temiz insanlara verin" dedi.

Abone ol

Tunus eski Cumhurbaşkanı Elmunsef Elmarzuki, Mısır’da katıldığı bir televizyon programında, Arap ve Suriye halkına yardım yapılmak isteniyorsa, bu paraların Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e verilmesini istedi.

Programda, Ortadoğu’da yaşanan iç savaşları anlatan Elmarzuki, Arap Baharı ve sonrasında yaşanan iç savaşlara ve gelişmelere değindi.

"BU PROJEYE HİZMET ETMELERİ İÇİN DEVREYE SOKTULAR"

Elmarzuki, şöyle konuştu:

“Öncelikle Arap Birleşik Emirliği, tabiî ki bunu neden yapmak istiyorlar tam olarak bilmiyoruz acaba kişisel çıkarları için yoksa uluslararası güçlere hizmet etmek için mi? Ve bu planlanan projenin  gerçekleşmesi için çok sayıda siyasetçi, parti ve gazeteciye rüşvet verildi. Bu projeye hizmet etmeleri için devreye sokuldular. Ben Mısır eski Cumhurbaşkanı Mursi’yi hapislerde çürütüyorsunuz dedim, ama bunlar bu sözlerime kulak vermediler ve bana medya aracılığıyla büyük bir saldırı başlattılar.”



"FATMA ŞAHİN GİBİ İYİ VE TEMİZ İNSANLARA VERİN"

Uluslararası kamuoyuna seslenen Elmarzuki, “Arap halkına, Suriye halkına sahip çıkmak, desteklemek istiyorsanız buyrun, bu paraları şehrinde Suriyelilere evsahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gibi iyi ve temiz insanlara verin” dedi.



Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin büyük çoğunluğunun yaşadığı Gaziantep’i daha önce ziyaret eden Elmarzuki, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında Fatma Şahin’nden bilgi almıştı.