BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tunus Devlet Başkanı'ndan terör suçlaması

Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali, polisle çatışmaya giren kişileri terör eylemi gerçekleştirenler olarak değerlendirdi.

Abone ol

Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali, ülkede bir süredir meydana gelen olaylarla ilgili olarak, polisle çatışmaya girenlerin "terör eylemi" suçu işlediklerini belirtti.

Tunus Devlet Başkanı, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, olayların sivil can kayıplarına ve bazı güvenlik güçlerinin yaralanmasına neden olduğunu belirterek, "Bunlar affedilemeyecek terör eylemi kapsamında, gece vakti hükümet binalarına ve hatta evlerindeki sivillere saldıran maskeli çetelerin işi" dedi.

DEVLET BAŞKANI'NDAN 'İŞ SÖZÜ'

Devlet Başkanı Bin Ali ayrıca, ülkede 2012'ye kadar 300 bin iş alanı yaratma sözü verdi. Tunus'ta 26 yaşındaki seyyar satıcı Muhammed Buazizi'nin 17 Aralıkta sebze tezgahının elinden alınmasını protesto için kendisini yakarak hayatını kaybetmesinden bu yana, aralarında diplomalı işsizlerin ve sendika üyelerinin de bulunduğu birçok kesim tarafından işsizlik ve sosyal adaletsizliği protesto gösterileri düzenleniyor.

Protestocu göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 14 kişi öldü.