BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de o general son anda kurtuldu

Tunceli'de 6 askerin şehit olduğu patlamada asıl hedefin Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya belirlendi.

Abone ol

Tuğgeneral Akkaya'nın makam aracıyla patlamadan saniyeler önce geçiş yaptığı ve yara almadan kurtulduğu anlaşıldı.

GASP ETTİKLERİ ARACA PATLAYICI YÜKLEYİP TUZAKLADILAR

Tunceli kent merkezine 3 kilometre mesafedeki Tunceli-Elazığ karayolu üzerindeki Atatürk Mahallesi'nde ün akşam saatlerinde PKK'lıların karayolu kenarına tuzakladıkları bombalı aracı, askeri araçların geçişi sırasında infilak ettirmesiyle 6'sı asker 1 sivil kadın olmak üzere 7 kişinin olduğu saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.u.20120926143742.jpg

KOMUTANIN MAKAM ARACI ÖNDEYDİ

PKK'lıların bomba tuzakladığı araçta hedeflerinin Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu belirtildi. Tuğgeneral Akkaya'nın makam aracı ile patlamadan saniyeler önce geçiş yaptığı ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Konuyla ilgili resmi makamlar açıklama yapmazken, flamalı makam aracının patlamada yanan ve hedef olan askeri servis aracı ve koruma aracının hemen önünde seyrettiği ve şiddeti patlamadan tesadüfen saniyelerle kurtulduğu belirtildi.

Tuğgeneral Akkaya'nın 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Atatürk Mahallesi'nde bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı'na gittiği belirtildi. Tuğgeneral Akkaya?nın koruma aracı olarak kullandığı Lond Rover'in patlama sırasında korumalarının bulunmadığı iki uzman çavuşun hafta sonu Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda yaralanan er Ramiz Demir'in olduğu ortaya çıktı. Tuğgeneral Akkaya'nın bu askeri kendi koruma aracı ile hastaneye götürüp kontrolünün yapılmasını istediği öğrenildi. İstihbarat birimleri saldırıda hedefin Tuğgeneral Akkaya, olduğunu ancak saldırıda esnasında aracının saniyelerle patlamadan kurtulduğunu söylediler.

PATLAMANIN ŞİDDETİ SÖZE GEREK BIRAKTIRMADI

Dünka saldırının ardından bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri olay yerinde bir kez daha inceleme yaparken bazı araç parçalarını topladı. Patlamanın şiddetini gösteren fotoğraflar söze gerek bıraktırmadı. Aracın çelik jantlarının patlamanın şiddeti ile parçalanıp 200 metre uzaklığa kadar fırladığı görüldü. Yine patlatılan aracın bazı demir aksanlarının patlamadan 30 metre uzaklıkta bulunan TOKİ konutlarının çelik tabelasını parçalayarak yapıştığı ve adeta vida ile monte edilmiş gibi olduğu görüldü. Patlayıcı yüklü aracın patlamasının şiddeti ile aracın bazı parçaları da 300 metre uzaklıktaki trafo merkezine kadar geldiği görüldü.