BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Elektrik ve gaza zam gelecek mi?

1 Ekim'den itibaren elektrik ve doğalgaza zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Merak edilen soruya Bakan Yıldız cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Akaryakıt'taki fahiş zammın ardından gözler elektrik ve doğalgaza çevrildi. Bir haftadır "zam olacak mı?" sorusuna "net" bir yanıt aranıyor. 

İki gün arka arkaya farklı bakanlardan gelen açıklamalar da kafaları karıştırdı. Dün Bakan Ergün'ün açıklamaları ile "rahat nefes" alanlar bugün Bakan Yıldız'ın önü açık söylemi ile "sürpriz bir zamla" yüzyüze gelebileceğimiz kanaatine vardı.

NE EVET NE HAYIR

Ankara'da gazetecilerin "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam olacak mı" sorusunu yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Bu sorunun cevabı ne evet, ne de hayır. Her ay sonunda değerlendirme yapıyoruz, ona göre karar paylaşılacak" cevabını verdi.

YENİ ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise dün yaptığı açıklamada "zam olmayacak" mesajını net olarak vermişti. 

''Net olarak, yeni zam olacak mı, olmayacak mı?'
' sorusu üzerine Ergün, ''Bugün itibariyle böyle bir şey yok. Çalışma vardı yapıldı ve 2 gün önce ilan edildi. Bundan elde edilmesi beklenen bir takım gelirler var. Bu gelirler çerçevesinde çalışma tamamlanmış ve ilan edilmiştir. Yeni bir çalışma söz konusu değil'' diye konuşmuştu. 

Enerji Bakanı'ndan gelen son açıklamanın ise "önü açık"... Haliyle vatandaş yine sürpriz bir zamla karşılaşabilir... 

DOĞALGAZIN KAPASİTESİ 4 AY SONRA BELLİ OLACAK

Bakan Yıldız, bir süre önce doğalgaz bulgularına rastlanan Istranca'daki kuyunun kapatıldığı yönündeki haberlere ilişkin şunları kaydetti:

''Biz gerçek petrol ve doğalgaz kuyularıyla ilgileniyoruz. Her aklı yetenin kuyuya attığı taşı çıkarmakla yükümlü değiliz. Bu haberi yapan arkadaşa sitemlerimi iletiyorum. Biz ciddi iş yapıyoruz. Yapılanları savunmak bile yaptığımız ciddi işe sıkıntı getirmekte. Çalışmaların kuyunun dışında devam etmesi lazım ve o zamana kadar kuyunun kapatılması lazım. Kaynağın ne kadar ekonomik olduğu 3-4 aylık çalışmanın ardından belli olacak. Sondaj sonrası çalışmalar devam ediyor.''

İktidarıyla muhalefetiyle, seveniyle sevmeyeniyle Türkiye'de bulunan kaynağın herkesi sevindirmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, ''İthalattan şikayetçiysek yerli ve yenilenebilir kaynaklarımıza öncelik vermemiz lazım. Bunları ön plana almamız lazım. Gayretlerimiz bu yüzden. Buna sevinmeyenleri ithalat yaptığımız ülkelerle işbirliği yapması olarak görürüm. Buna da şiddetle karşı çıkarım. Bu haberin maksatlı yapıldığını düşünüyorum'' diye konuştu.