BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  DÜNYA

Kendi bebeğine alerjisi var

Doktorlar 20 yaşındaki kadının hamilelik sırasında geçirdiği alerjik reaksiyonun sebebinin bebeği olduğunu iddia ediyorlar.

Abone ol

20 yaşındaki İngiliz Dayle Byrom, oğlu Jacob'a hamileliği sırasında ağır bir alerjik reaksiyon geçirdi. Vücudunun her yerini kaplayan izler yanma ve kaşıntı hislerine yol açıyordu. Doktorlar genç kadının karnındaki bebek tarafından üretilen testosteron hormonuna karşı nadir bir alerjisi olduğunu iddia ediyor. 

"Kaşıntılar başladığında 20 haftalık hamileydim. Hissettiğim acı gün geçtikçe arttı. Yaralarım kaşınıyor ve yanıyordu. Sanki birisi derimi söküp koparıyordu. Hiç bir şey yapamıyordum, sadece durmadan kaşınıp, ağlıyordum. Eldiven giydim, kendimi engellemeye çalıştım ama başarılı olamadım. Sanki vücudum bana anne olmamam gerektiğini söylüyordu." diyerek yaşadığı acıyı anlatıyor genç kadın.

Dayle'in yaşadığı acı ve çaresizlik öyle büyüktü ki, genç kadın sevgilisine kürtaj yaptırmak istediğini söyledi, hatta yalvardı: "Doğru dürüst düşünemiyordum, hamile kaldığıma bile pişman olmuştum bir süre."  

Doğum yaptıktan sonra kaşınmaları ve yanmaları geçen Dayle'nin acıları yine de sona ermiş değil. Sürekli kaşıdığı yaralarının çoğu vücudunda kalıcı izler bırakmış durumda. Bacaklarındaki yaralar ise genç kadını etek, şort giymekten alıkoyuyor. Çoğu kadının hamilelik sonrası çatlaklardan şikayetçi olduğunu dile getiren Dayle, kendi izlerinin daha yıpratıcı olduğunu söylüyor. Bacaklarındaki yara izlerini gören yabancıların bile kendisini yolda durdurup sorular sormasından şikayetçi genç anne.

"Herşeye rağmen, Jacob'a sahip olduğum için çok mutluyum. Bir dönem kabus gibi yaşadım, ama yine de annelik duygusunu hiç bir şeye değişmezdim." diyerek yaşadıklarına rağmen, oğluna olan sevgisini dile getiriyor Dayle.