BIST 10.266
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.403,58
HABER /  GÜNCEL

İETT'de yeni 250 otobüs daha

İETT, İstanbul’da toplu taşıma imkanları konusunda kalitenin artırılması ve daha konforlu imkanların yeni araçlarla güçlendirdi.

Abone ol

'Solo' olarak adlandırılan dizel yakıtlı 250 adet kent otobüsü için imza töreni düzenlendi. 2013 yılının ilk yarısına kadar tamamının teslim edilmesi planlanan otobüslerle yolculara daha konforlu bir ulaşım sunulacağını belirten İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, hedeflerinin bu yeni araç konseptiyle bin 700 yeni otobüse ulaşmak olduğunu belirtti. 

BİN 700 OTOBÜSE KADAR ALIM YAPILACAK

İETT’nin açtığı ihaleyi kazanan Otokar firması ile yapılan anlaşma gereği, 250 adet alçak tabanlı, 12 metrelik otobüsler için yapılan imza töreni Karaköy’deki İETT Genel Müdürlüğü’nde yapıldı. Otokar firması yetkilileri ile İETT görevlilerinin katıldığı imza töreninde konuşan Hayri Baraçlı, bu gibi anlaşmalarla İstanbul halkına daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getirdi. Bin 700 otobüse kadar alım yapmaya devam edeceklerini belirten Baraçlı, “Uluslar arası toplu taşımı gerçekleştirebilecek bir kurum haline geleceğiz. Hedef hizmet kalitesinin yükseltilmesidir. Hem sefere verme oranları hem de işletme modeliyle bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu sayede istanbul’da toplu taşıma daha konforlu hale gelmiş olacak.” dedi.

Vatandaşlar için konforu düşündüklerinin altını çizen Baraçlı, “Bu otobüsler alçak tabanlı, çok rahat kaldırıma yanaşabilecekler. Ayrıca motor özellikleri ile de çevreye dost bir araç. Bütün araçlarımızda klima var. Yaklaşık bin 700 aracımızı bu şekilde değiştirmiş olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç de hem hava kirliliği hem de diğer beklentiler nedeniyle idare üzerinde baskı oluştuğunu ve baskı nedeniyle yeni arayışlar oluştuğunu anlattı. Görgüç, yeni araçların Avrupa’daki bazı ülkelerde de şu anda kullanımda olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından iki genel müdür 250 araçlık alım için protokol imzaladı.

YENİ ARAÇLAR ÇEVRE DOSTU

Yeni araçlar düşük emisyonlu çevreci EEV motoru ile şehir içi egzoz emisyonunu asgari seviyede tutan güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk vaat ediyor. Önde bağımsız aks uygulaması yol tutuşu ve yüksek konforu ile dikkat çekiyor. EBS, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistemi güvenlik özellikkleri arasında bulunuyor. Araç, OBD (On board diagnostik) sistemiyle de araçtaki sistemlerin düzgün çalışıp çalışmadığını sürekli denetleyerek kullanıcısına bilgi verebiliyor.