BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuncelide Kılıçdaroğlu heyecanı

CHP'de yapılan tarihi kurultay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'den büyük bir heyecanla izleniyor.

Abone ol

CHP'de Deniz Baykal'ın istifasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğu tarihi kurultay memleketi Tunceli'de, evlerde ve kahvehanelerde heyecanla ediliyor.

Artık CHP Genel Başkanlığına kesin gözüyle bakılan hemşerileri tarafından öğütlerle siyasette bazı noktalara dikkatini çekiyorlar. İş adamı Hüseyin Haceroğlu, "Bir dönem nasıl ki Bülent Ecevit'e Karaoğlan diyorlardı ve tüm sosyal demokratlar birleşip Ecevit'i iktidara taşıdılarsa, bugün de Kemal Kılıçdaroğlu'na Gandi diyorlar. Gandi tüm sol ve sosyal demokratları birleştirerek iktidara taşır. Kılıçdaroğlu bilinçli ve iyi bir adamdır. Şimdiden tebrik ediyoruz. İnşallah başbakan olur" dedi.

Hıdır Mercan adlı vatandaş ise, "Bugün Dersim'in, Munzur dağlarından tüm Türkiye'yi aydınlatacak ve zapt edilemeyen 81. ilin yiğit çocuğu Kılıçdaroğlu, geleceğin başbakanı olacaktır. Temennim emekçileri, ezilenleri hayal kırklığına uğratmamasıdır. Türkiye'nin gündemindeki Kürt sorunundan ekonomik sorunlara, uluslararası sorunlara kalıcı çözüm bulacak ve tüm sol sosyal demokratların liderliği sürdürecektir. Kılıçdaroğlu'ndan sadece şunu istiyoruz, halkı dışında hiç kimseye minnet borcu olmasın. Eğer partide minnet borcu olduğu kimselerin menfaatleri doğrultusunda hareket ederse, bugün var yarın yoktur" diye konuştu.

Tunceli Belediyesi Encümeni Enver Devletli de, "Kılıçdaroğlu belki bir dönem faydalı olacaktır ancak bu devletin 80 yıllık statükocu yapısını değiştirmesi biraz zor. Biz halk olarak bu zoru başarmasını istiyoruz. Bu ülkede demokratik kanalların çok iyi işlemesini, parti içi demokrasiyi, ancak halkımızın hayal kırıklığına uğramasını istemiyorum" dedi.