BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.426,39
HABER /  GÜNCEL

Tuncelide gergin gün

Tunceli'de, DTP İl Başkanı Veli Haydar Güleç'in basın açıklaması yaptığı sırada ve sonrasında bazı DTP'liler, polis, bazı banka şubeleri ile iş yerlerine molotofkokteyli attı.

Abone ol

DTP İl Başkanı Veli Haydar Güleç'in basın açıklaması öncesinde Moğultay Mahallesi Sanat Sokak'ta bir araya gelen grup, terör örgütü PKK'nın simgesini taşıyan bez parçalarını açarak, yürüyüşe geçti. Kalabalık, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan iki bankanın şubeleri ile Kışla Meydanı'nda güvenlik önlemleri alan polis araçlarına molotofkokteyli attı.

Grup, ardından Kışla Caddesi'ndeki AK Parti İl ve Merkez İlçe Başkanlığı önüne geldi. Burada basın açıklaması yapan DTP İl Başkanı Veli Haydar Güleç, son günlerde istenmeyen olaylar yaşanmaya başladığını, siyasi partilerin kapatılmasını önleyecek tedbirler alınması gerektiğini belirterek, "Yasal düzenlemelere ihtiyaç var dendi. Ama aradan 1.5 yıl geçti ve hükümet sanki hiç konuşulmamış gibi yaklaşıyor. DTP'yi kapatmak, aslında ateşin üzerine benzin dökmektir. Bunu böyle görmek lazım. Bu süreçte DTP'nin rolünü, yapmak istediklerini herkesin ciddiye alması, önemsemesi gerekiyor." dedi.

Güleç'in konuşması sırasında emniyet güçlerine molotofkokteyli atılması üzerine, güvenlik kuvvetleri gruba müdahale etti. Polis, bölgede bulunan bazı iş yerlerine molotof kokteyli atmaya devam ederek dağılan grubu takibe aldı.

Polisten kaçan bazı grup üyeleri, DTP il binasına sığındı. Emniyet güçleri, bir süre bina önünde bekledikten sonra bölgeden ayrıldı.