BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tunceli karıştı son dakika Bahçeli olayları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyaret ettiği Tunceli'de olaylar çıktı. Bahçeli'nin Tunceli'ye gelişiyle başlayan olaylar akşam saatlerce sürdü.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyareti kenti karıştırdı. Olaylar üzerine polis gazla müdahale ederken, Devlet Bahçeli'de esnaf ve cemevi ziyaretini iptal ederek Ankara'ya hareket etti.

DEVLET BAHÇELİ TUNCELİ GÖRÜNTÜLERİ (TIKLA)

Devlet Bahçeli'nin ziyareti esnasında kentin bir çok noktasında protesto gösterileri düzenlendi. Bazı noktalarda gösteriler sınırı aşınca polis müdahalesi geldi.

CEMEVİ YOLUNDA ÇATIŞMA


Cemevi yolu üzerinde Atatürk Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 1500 kişi de protesto gösterisi yaptı. Polisin dağıtmak istediği grup, dağılmayınca gaz bombası ve TOMA'dan basınçlı suyla müdahale edildi. Protestocular da yollara barikat kurup, polise taşlı saldırıda bulundu.

tunceli-yandi.jpg

ÇATIŞMALAR SAATLERCE SÜRDÜ: Tunceli'de Devlet Bahçeli'nin ayrılmasının ardından da olaylar uzun süre devam etti. Çatışmalar sırasında göstericiler barikatları da ateşe verdi.



Aralarında bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 800 kişilik grup ise valilik binasına 1 kilometre mesafede toplandı. Valilik binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, gruba biber gazı ve copla müdahale etti.

SLOGANLI SAVAŞ

Bahçeli'nin konuşması sırasında slogan atıp bağırarak protestoda bulunan iki grdevlet-bahçeli-tunceli-konvoy-kazasi.jpguba MHP'liler müdahale edince, polis araya girip olay çıkmasını önledi.

Valilik önünde toplanan grup ise 'Dersim faşizme mezar olacak' sloganları atınca MHP'lilerle sloganlı savaş başladı. Kalabalık bir MHP'li grup bu slogana "Tunceli ovası, Bozkurt yuvası' sloganıyla karşılık verdi.

POLİS MHP'LİLERİ GÜÇLÜKLE ENGELLEDİ

Slogan savaşı kızışınca MHP'li grup, göstericilerin üzerine doğru yürümeye başladı. MHP'lileri güçlükle engelleyen polis, slogan atan 4- 5 kişilik grubu, valilik binasına sokup güvenliklerini sağladı.

Adliye binası önünde toplanan bir grup avukat da Bahçeli'nin konuşması sırasında "Burada böyle konuşamazsın" diye bağırdı. MHP'liler bu grubun üzerine yürüyünce yine araya girip partililere engel olan polis, avukatları da adliye binasına soktu.


BAHÇELİ İPTAL EDİP KENTTEN AYRILDI

Bahçeli'nin, programında yer alan esnaf ziyareti ile ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni ziyareti iptal edildi.

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından cuma namazını Yunus Emre Camii'nde kıldı. Bahçeli, namaz kıldığı camide, birlikte geldiği partililerle Elazığ'a dönüş yaptığı sırada, "Buraya geliyorsunuz iyi hoş da, bize hakaret ve küfür edemezsiniz" diye laf atılınca gerginlik çıktı. MHP'liler bu kişilere müdahale etmeye kalkışınca polis araya girdi. Burada polis 2 kişiyi gözaltına aldı.


EN ÜST DÜZEYDE ÖNLEM ALINDI

MHP lideri Bahçeli'nin Tunceli ziyareti nedeniyle kentte üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Tunceli girişinde tüm araçlar durdurulup aranırken, Bahçeli'nin yol güzergahında asker ve polisler zırhlı araçlarla devriye görevi yürüttü.

Kent merkezinde ise önemli noktalara zırhlı araçlarla aralarında özel harekatçıların da bulunduğu polisler konuşlandırıldı. Dalgıç polisler ise kentin girişindeki köprü altında Munzur Çayı'nda ve çevresinde dedektörlerle patlayıcıyı araması gerçekleştirildi.

Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle çevre il ve ilçelerden TOMA ve polis takviyesi yapılırken, kentte 2 bin polisin görev aldığı belirtildi. Kentte iki polis helikopteri havadan sürekli uçuş yaptı. Kent halkının bir kısmı ise Bahçeli'nin gelişi sebebiyle kepenk kapattı.