BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Güney'den yeni kehanetler

Tuncay Güney, Ulusal Kanal'a Ergenekon Davası'na ilişkin bomba açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Tuncay Güney, Ulusal Kanal'da Serhan Bolluk, Ümit Zileli ve Avukat Vural Ergül'ün sorularını yanıtladı.

Tuncay Güney, Serhan Bolluk'un sorduğu, "Şevket Sabancı'nın Ergenekonla ilişkisi nedir?" sorusuna, "Şema'yı işkence altında verdim. Mülakatları zaten kabul etmedim. Bunların hepsini 9 günlük işkence sonunda verdim" dedi. Şimdiye kadar işkence görmesinin kimse tarafından gündeme getirilmediğini söyleyen Güney, yandaş basın tarafından Ergenekon kampanyasının başlatıldığını söyledi.

ERGENEKON SANIKLARI 5 YIL DAHA YATACAK

Güney, "Tüm basın bir yönlendirmeyle hareket etti. Gerçekler ortaya çıkacaktı. Vural Ergül bana ‘Ben Türk hukukuna güveniyorum’ dedi, ben de 10 yıl yatacaklar dedim. 5'i gitti, 5'i kaldı" diye konuştu.

FETHULLAH GÜLEN'E SAYGI DUYUYORUM

Tuncay Güney, Fethullah Gülen 'le çektirdiği fotoğrafın gösterilmesi üzerine, "Ben Hoca Efendiye saygı duyuyorum" dedi ve ekledi:

Güney, Samanyolu TV'ye başvuru yaptığını ve iş başvurusu sonucunda alındığını iddia etti. Zaman Gazetesi'nin "Tuncay Güney içimize Mehmet Eymür tarafından sokuldu" haberinin hatırlatılması üzerine Güney, "Ben Mehmet Eymür’le hiç tanışmadım. Bazılarının Mehmet Eymürle bir sıkıntısı var. Benim üzerimden haber yapıyor" yanıtını verdi. Polis sorgusu sırasında işkence gördüğünü söyleyen Güney, mülakat sırasında polisi yönlendirdiğinin hatırlatılması üzerine "Polisin ben bir şey bilmediği anladım. Ben Ergenekon'daki isimlerin bazılarını hakikaten tanımıyorum. O kadar dayaktan sonra ben de polisi kullanmış olabilirim" dedi. 

GLOBAL BİR OPERASYON

Türkiye'de rejim değişikliğine gidilmek istendiğini söyleyen Güney, bunun altyapısının da Ergenekon tertibiyle hazırlandığını belirtti. Güney, "Ergenekon operasyonu durduruldu. Zekeriya Beyaz gözaltına alındıktan sonra durduruldu. Daha büyük bir operasyona geçilecekti." dedi. Güney, Ergenekon'un global bir operasyon olduğunu vurguladı.