BIST 10.009
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.436,19
HABER /  POLİTİKA

Tuncay Güney Mecliste!

Gizemli Türk hamam Meclis gündemine taşınıyor. CHP'li Anadol, Güney'in açıklamalarını TBMM başkanlığına sordu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Tuncay Güney'in 32. Gün programında ''Ergenekon soruşturmasına'' yönelik yaptığı açıklamaları TBMM gündemine getirdi.

Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Güney'in, 32. Gün programında, bir siyasi parti lideri ile bir emekli orgeneralin Ergenekon soruşturması kapsamında polis tarafından alınan ifadelerinin orijinal metnini gösterdiğini ifade etti.

Tuncay Güney'in, bu ifadelerin Yeni Şafak Gazetesi İstihbarat Bölüm Şefi Şaban Arslan ve istihbarat birimlerince gönderildiğini iddia ettiğini kaydeden Anadol, Ergenekon soruşturmasına ilişkin bilgileri sızdıranlar hakkında bugüne kadar girişimde bulunulmadığını öne sürdü.

Güney'e ifadeleri elektronik posta yoluyla gönderenlerin kim olduğunun tespit edilebileceğini belirten Anadol, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''Tuncay Güney'in açıklamaları hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?

Ergenekon soruşturması kapsamında poliste verilen ifadeler, Yeni Şafak Gazetesine kim ya da kimler tarafından servis edilmiştir? Güney'in elektronik postalarının Türk istihbarat birimlerince izlendiği doğru mudur? Eğer doğru ise Tuncay Güney'e soruşturmanın içeriği kimler tarafından gönderilmiştir?

Böyle bir izleme yok ise ifadelerin Güney'in elektronik posta adresine kimler tarafından ve hangi adreslerden gönderildiği tespit edilecek midir?''

İSTANBUL BELEDİYESİNDEKİ GREV KARARI

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral de Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, Belediye-İş Sendikası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 5 aydır sürdürülen ve uyuşmazlık sonucunca grev kararı alınan toplu iş sözleşme görüşmelerini gündeme getirdi.

Polisin, grev kararını belediyeye asmak isteyen işçiler ve ailelerine sert müdahalede bulunduğunu ifade eden Meral, emniyet güçlerinin son bir yılda sendikalara yönelik sert tutumunun sebebini sordu.

CHP'li Meral, ''İşçilere, ailelerine ve basın mensuplarına biber gazı, tazyikli su kullanarak çok sert müdahale edenler hakkında yasal işlem yapacak mısınız?'' diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğuna takılan ve içeriden de ateş edebilme özelliği olan kurşun geçirmeyen camların neden daha önce değil de terör saldırısından ve 3 polis şehit olduktan sonra takıldığını sordu.