BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tunca Köprüsü trafiğe kapatıldı

Edirne'de sel sularının ardından zarar gören tarihi Tunca Köprüsü, onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Abone ol

Edirne'de sel suları ve ağır tonajlı araçların üzerinden geçmesi sonucu zarar gören tarihi Tunca Köprüsü, onarım çalışması başlatılması nedeniyle 14 günlüğüne trafiğe kapatıldı.

Edirne Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Tunca Köprüsü'nün bugün itibariyle taşıt trafiğine kapatıldığını belirtti.

Karaağaç Bölgesi ve köprü çevresindeki esnafın mağdur olmaması için köprünün kapanma süresini en aza indirdiklerini ifade eden Çetin, şunları söyledi:

''Sayın valimizle yaptığımız toplantılarda müteahhit arkadaşlar ve firmalar köprünün 3 hafta kapatılması talebinde bulundu. Fakat sayın valimiz esnaf bu işten zarar görmesin diye süreyi daha da kısalttı. Köprü bugün itibariyle trafiğe kapatıldı. Tunca ve Meriç nehirlerindeki taşkında sel suları ve ağır tonajlı araçlar köprülerden geçti. Bu da köprü zeminindeki bazı taşların kırılmasına, köprülerin zarar görmesine sebep oldu. Biz de bunu gidermek için böyle bir çalışma başlattık. Köprülerdeki çalışmalar 10 Mayısta tamamlanacak.''

SÜRÜCÜLER ALTERNATİF YOLLARA YÖNLENDİRİYOR

Edirne merkezden Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan Tunca Köprüsü'nün trafiğe kapatılmasının ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinde görevli polisler, sürücüleri kullanacakları güzergah konusunda bilgilendirmeye başladı.

Aynı bölgede yer alan ve Yunanistan ile Türkiye arasındaki bağlantıyı sağlayan Pazarkule Gümrük Kapısı'ndan ülkeye giriş yapan turistler, Tunca Köprüsü'nde başlayan çalışma nedeniyle Meriç Köprüsü ve Gazimihal Mahallesi'nden kent merkezine ulaşabilecek.

Tarihi Tunca ve Meriç köprüleri son olarak 2008 yılında restorasyon ve onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapatılmıştı.

KÖPRÜNÜN TARİHİ

Asıl adı Ekmekçizade Ahmed Paşa Köprüsü'dür. O dönemde Tunca Nehri üzerinde bulunan ahşap köprünün zamanla kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle 1607-1615 yıllarında Ekmekçizade Ahmed Paşa tarafından İstanbul Sultanahmet Camii'ni yapan Mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya inşa ettirilmiştir.