BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,14
ALTIN 2.473,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elazığ'da girişimcilere kredi desteği

Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere kredi desteği verecek.

Abone ol

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), KOSGEB ve Elazığ İş-Kur il müdürlüğü tarafından 'KOSGEB İş-Kur Girişimcilik Eğitimi' toplantısı yapıldı.

ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere yönelik müşterek bir organizasyon yapıldığını söyledi.

Projeyi yürütecek firma temsilcisi ve İş-Kur müdürlüğü temsilcisi gözetiminde anket formlarının doldurulacağını ifade eden Şekerdağ, böylelikle imalat sanayisinde kendi işini kurmak isteyen 25 kişinin tespitinin yapılacağını kaydetti.

Şekerdağ, ''Yapılacak seçmeler sonucunda eğitime tabi tutulacak girişimcilerden, iş planı hazırlayan ve başarılı iş fikri olanlara şirket kurumu ve tefrişat için kullanılmak üzere 4 bin lira hibe ve 40 bin lira yüzde 0 faizli 36 ay vadeli 1 yıl geri ödemesiz destek sağlanacaktır'' diye konuştu.

İş-Kur proje yöneticisi Fethi Ahmet Gel de, klasik anlamda artık ''balık vermek değil, balık tutmayı'' öğretmenin lazım olduğunu ifade ederek, bu amaç doğrultusunda programın hazırlandığını bildirdi.

Gel, ''Bundan sonraki süreçte hedefimiz katılımcılar arasında projesi olanların bilgi ve becerilerini tespit ederek 25 arkadaşımızı seçmektir. İnşallah başarılı oluruz'' dedi.

PROJE KOORDİNATÖRÜ BALTACI

Proje koordinatörü Taner Baltacı ise bugün için 3 saatlik bir eğitimin olacağını, eğitimin girişimciliğin sınanmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

Girişimcilerden, girişimciliklerini ve kendilerinin tartmasını isteyeceklerini kaydeden Baltacı, eğitimden sonra bir anket çalışması yapılacağını bildirdi.

Baltacı, şöyle konuştu:

''Bugün ve yarın 25 kişiyi inşallah seçeceğiz. Bu seçmelerden sonra 5 gün süreyle seçilen kişilere direk girişimcilik eğitimi verilecek. Bu eğitimi de başarıyla tamamlayan kişiler 4 bin liralık hibeyi ve 40 bin liralık desteği almaya hak kazanacaklar. Ancak bu programa iş güvenceleri olanlar ile Bağ-Kur'u, kendi işletmesi olan kişiler katılamayacak. Bu programız iş güvencesi olmayan ve girişimci olanlara yöneliktir.''