BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Tümer Metin: Madenci babamla gurur duydum

Babası maden işçisi olan eski futbolcu Tümer Metin, çocukluğunu yazdı: "Soma’da gencecik oğlunun bir ümit canlı çıkmasını bekleyen baba gibi senelerce akşam ezanında bekledim maden işçisi babamı..."

Abone ol

Madenci çocuğu olan eski futbolcu Tümer Metin, Soma faciası sonrası hissettiklerini yazdı. Hürriyet si yazarı Metin, 'Bir maden işçisinin oğlu olmak' başlıklı yazısında, "Soma’da gencecik oğlunun bir ümit canlı çıkmasını bekleyen baba gibi senelerce akşam ezanında bekledim maden işçisi babamı..." ifadelerine yer verdi. 

Akşam ezanınının babasından maden vakti olduğunu dile getiren Tümer Metin, şöyle devam etti:

MADENCİ OĞLU OLMAKTAN HEP GURUR DUYDUM

"Bugün hâlâ nerede olursam olayım duyarım akşam ezanını... Çocukluktan kalma bir refleks belki de... 
Ben Zonguldak Kozluluyum. Doğal olarak madenci bir babanın oğluyum. Babam da, amcam da, o coğrafyada yaşayan erkeklerin alın yazısındaki gibi madencilerdi. 

Yerin metrelerce altında geçirdi bütün hayatını babam... Diğer bütün şeylerin ötesinde sırf bunun için çok ayrı bir saygı duymuşumdur ona ömrüm boyunca. Madenci bir babanın oğlu olmaktan hep gurur duydum hep de duyacağım.

'HER SABAH HELALLEŞTİ'

1992 yılında emekli oldu babam... 26 yıl çalıştıktan sonra... 26 yıl her sabah yerin metrelerce altına girmek için evden çıkarken helallik aldı. Onca sene annemden tek bir isteği oldu. Sabahın köründe gün ağarırken evde çıkmasına rağmen; annemin uyanıp onu uğurlamasını isterdi. Her gün helallik almayı... Gidip de dönememek vardı çünkü her yeni başlayan gün... Evde kalan bizler o kadar farkında değildik ama o çok farkındaydı. ‘Orada hayat başka’ derdi. ‘Her insan ölmeden önce mutlaka görmeli’ derdi."

24456254.jpg
Yazının devamını okumak için