BIST 10.881
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.506,45
HABER /  GÜNCEL

Soma'da hayat kurtaran ekip konuştu

Soma'daki faciayı haber alır almaz olay yerine koşan Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekibi, 16 kişilik ekiple birçok işçinin hayatını kurtardı.

Abone ol

Soma'daki faciayı haber alır almaz olay yerine koşan Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekibi, 16 kişilik ekiple birçok işçinin hayatını kurtardı.
 
HABER ALIR ALMAZ YOLA ÇIKTILAR

Aldıkları özel eğitim sayesinde Türkiye'nin en tecrübeli maden arama kurtarma ekiplerinden olan TTK Tahlisiye Ekibi, 13 Mayıs'ta Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını haber aldıktan birkaç saat sonra Zonguldak'tan Manisa'ya giderek çalışmaya başladı.

5 GÜN BOYUNCA ÇALIŞTILAR

Yüzlerce metre yer altındaki maden işçilerini kurtarmaya, ölenlerin de cesetlerini çıkartmaya çalışan ekip, toprak altındaki madencilere 5 gün boyunca yaşam vermeye çalıştı.

Ekip üyelerinden Maden Mühendisi Erhan Keçelioğlu, yaptığı açıklamada, TTK ekibi olarak yeraltı madenciliğinde yaşanan bütün ciddi kazalara katıldıklarını, ayrıca önemli kurtarma faaliyetlerinde de bulunduklarını anlattı.

'OCAK ZORDU ÇÜNKÜ GENİŞ BİR SAHADAYDI' 

Kurtarma faaliyetlerinin ocağın yapısına göre değiştiğini, Soma'daki madende sahanın oldukça büyük olmasının bazı sıkıntılar da meydana getirdiğini ifade eden Keçelioğlu, "Büyük saha olduğu için ulaşmak zor oluyor. Kendi ulaşımınız, cihazların ulaşımı, yanınızda götürdüğünüz malzemelerin sırtınızda gitmesi ekstra performans sergilemenize neden oluyor. Performansımızı yolda harcıyoruz. Bitkin halde olay yerine ulaşıyoruz. Ondan sonra kurtarma faaliyetlerine başlıyoruz. Ocak zordu, çünkü geniş bir sahaydı" diye konuştu.

Kaza kurtarma teknikeri İsmail Çetin, Türkiye'nin en büyük maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciye Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

'İNŞALLAH SON İŞİMİZ OLUR' 

Bu tür bir olayın bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Çetin, "Türkiye'deki bütün büyük maden kazalarına gidiyoruz. Sonuçta ölüme giriyorsunuz, çok zor bir iş. En büyük hevesimiz, bizi ayakta tutan şey, madenden bir canlı çıkarabilmek. Madenden kurtardığımız, yaralı çıkardığımız insanlar oldu. İnşallah böyle facialar bir daha yaşanmaz ve bu da son işimiz olur" ifadelerini kullandı.