BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  DÜNYA

Tüm zamanların rekoru kırıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı, Kurban Bayramı tatili olan 11-20 Ekim tarihleri arasında tüm zamanların en yüksek yolcu ve uçuş trafiğine sahne...

Abone ol

İstanbul Atatürk Havalimanı, Kurban Bayramı tatili olan 11-20 Ekim tarihleri arasında tüm zamanların en yüksek yolcu ve uçuş trafiğine sahne oldu. Bu tarihler arasında 10 bin 930 uçak iniş ya da kalkış yaparken, 11 Ekim Cuma günü 145 bin yolcu ile tüm zamanların yolcu rekoru kırıldı.
Atatürk Havalimanı’nda kurban Bayramı tatilinde yapılan ek sefer sayısı 98’i dış hat olmak üzere toplam 179 oldu. Gerçekleşen ek seferlerde iç hatlarda Antalya ve Dalaman Havalimanları tercih edildi. En çok tercih edilen destinasyon ise iç hatlarda 28 sefer ile Antalya ve 10 sefer ile Dalaman olarak gerçekleşti. Dış hatlarda ise toplam 18 sefer ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa, 10 sefer ile Almanya’nın Frankfurt ve 10 sefer ile Suudi Arabistan’ın Cidde kenti oldu.
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Atatürk Havalimanımızda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştık. Tüm yolcularımızın konfor ve kolaylıkla yolculuklarını gerçekleştirebilmeleri için 24 saat aralıksız çalıştık” dedi.

KURBAN BAYRAMINDA ATATÜRK HAVALİMANINDAN EN ÇOK UÇAN HAVAYOLU THY OLDU
Kurban Bayramı’nda İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan en çok uçan havayolu şirketi THY oldu. Toplam ek sefer uçuşların yüzde 64,25’ini THY gerçekleştirdi. THY’yi Onur Havayolları yüzde 24, Atlas jet ise yüzde 10 ile takip etti. Toplam yolcu trafiğinde ise, 145 bin yolcu ile 11 Ekim Cuma günü Atatürk Havalimanı’nın hizmet verdiği en yoğun yolcuya ulaşıldığı gün olarak kayıtlara geçti.

SABİHA GÖKÇEN DE KENDİ REKORUNU KIRDI
Dünyanın ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı unvanına sahip olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, günlük yolcu ve uçak sayısında yeni bir rekora imza attı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 20 Ekim tarihinde toplam 78.618 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Aynı gün iniş ve kalkış yapan uçak sayısı ise 599 olarak gerçekleşti. Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bu yılın ilk 9 ayında ise toplam 13.8 milyon yolcu giriş-çıkış yaparken, 9 aylık yolcu artışı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 22 olarak gerçekleşti.
Ulaşılan rekorla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son günü olan 20 Ekim tarihinde yoğun bir tatil dönüş trafiği yaşandığına dikkat çekerek, “Yeni bir rekora imza atmaktan dolayı çok mutluyuz. Havalimanımıza yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Halen havalimanımızdan yurt dışında 90, yurt içinde ise 33 olmak üzere toplam 123 noktaya, 47 yerli ve yabancı havayoluyla uçuşlar gerçekleştiriliyor. Amacımız bizi tercih eden yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak” diye konuştu.
(İHA)