BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bu yeri ODTÜ’lüler için yapıyoruz

ODTÜ arazisinden geçecek yolla ilgili konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek, "Biz bu yeri Ankara için, ODTÜ’lüler için yap...

Abone ol

ODTÜ arazisinden geçecek yolla ilgili konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek, "Biz bu yeri Ankara için, ODTÜ’lüler için yapıyoruz. Yoldan yaralanacak kişiler ODTÜ’lüler. Bazı öğrencilerin bu konuya bakışı tamamen ideolojik. Marjinal grupların, özellikle hadise yaratmak için uğraştıkları bir olay” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisi ile ilgili bilgilendirme basın toplantısı düzenledi. Bir an önce, havaların soğumasına müsaade etmeden, sıcak havalardan yararlanarak bu süre içerisinde ODTÜ yolunu Ankaralıların hizmetine açmak üzere faaliyete geçtiklerini ifade eden Gökçek, “Bayramın bitmesini müteakip gece yarısı yaptık bu işi. Bir gece aniden girerek orayı açtık” diye ifade etti.
Gökçek, "Özellikle ODTÜ’deki bu çalışmalarımıza marjinal gruplar devamlı olarak mani olmaya çalıştılar ve olay çıkartmaya çalıştılar. Biz bu işlerin olay çıkarak büyümesini arzu etmedik. Mümkün olduğu kadar kimseye zarar verilmeden bu işler gerçekleşsin istedik. Bayramın ertesinde bunu yapmamız ve herhangi bir olay olmaması da ne kadar isabetli olduğumuzu ortaya koydu."
Melih Gökçek şöyle devam etti: "Biz burayı yaptıktan sonra 4 kilometre yol, 3 bin yeni yetişkin ağaç, 500 bin çalı grubu dikiyoruz. Zaten ağaçları kaldırıldığı yerde bol çalı vardı. ODTÜ’deki arkadaşlarımızın dışarıdan gelip destek veren arkadaşlarımızın eğer gerçekten amaçları ağaçsa hemen kendilerine 23 bin tane yetişkin ağacı teslim edeyim bugün. Dikimine de yardım edeyim, istedikleri yere ODTÜ’nün içinde istedikleri yere dikelim. Bu yol Ankara için, bu yol en kısa sürede Ankara için bitecek.”

“ANKARA’NIN BİR ATAR DAMARI”
Ağaçların 600 yakınını nakledebilme imkanı bulduklarını belirten Gökçek, bunun karşılığında en az 10 katı yetişkin ağacı diledikleri yere dikmek için hazır olduklarını ifade etti.
Her yıl Ankara’ya 71 yıllık Cumhuriyet tarihindeki kadar ağaç diktiklerini kaydeden Gökçek, “Ağaç bizim için olmazsa olmaz. Yeşil alan bizim için önemli. Ağaçların ve bitkilerin kaldırılmasının tek sebebi bu yolun zaruri oluşudur. Eskişehir trafiği çok sıkışıyor akşam üstleri orada ortalama hız 23 kilometreye düşüyor bu da ciddi bir karbondioksit salımına sebep oluyor. Bu karbondioksit salımı ağaçları daha çok tahrip ediyor. Bu yolun açılması hem Anadolu bulvarından hem Eskişehir, Konya yoluna gidecek araçların durmadan gitmesini sağlayacak. Ayrıca da Dikmene direk ulaşımı temin edecek. Bu Ankara’nın bir atar damarı” şeklinde konuştu.

“4 KİLOMETRE YOLA 3 BİN AĞAÇ”
Gökçek, “Mevcut olan 4 kilometrelik yolumuza 3 bin ağaç dikiyoruz. 500 adet de çalı grubu ekiyoruz. Zaten ağaçları kaldırdığımız her bölgede çalı grubu vardı. Bazı itirazlar var. Buraya AVM, rant merkezi yapacağız gibi iddialar var. Bunu söyleyenler imar kanundan bir haber ve bilgisiz olan kişiler. Bu tamamen yanlış intikal edilmiş bir durumdur. Bazı plan notları var. Bunlar da ODTÜ’nün talepleri, bizimle hiçbir alakası yok. Bunun bilinmesini istiyorum, kimse boşu boşuna demagoji yapmasın” dedi
Cami yapılacağı iddiaları üzerine de açıklama yapan Gökçek, “41 milyon metrekare alan sadece ODTÜ’ye ait bir alan değil, şahıs ve hazine’ye ait araziler de var. Cami projesi de Anayasa mahkemesine yakın İncek’e konulmuş. ODTÜ arazisi içerisinde değil ve ayrıca da ODTÜ’ye ait arazi değil kamuya ait bir arazi. Burada itiraz edilecek herhangi bir konu yok” ifadesini kullandı.
ODTÜ’den ve kamuoyundan istirhamı olduğunu kaydeden Gökçek, “Biz bu yeri Ankara için, ODTÜ’lüler için yapıyoruz. Yoldan yaralanacak kişiler ODTÜ’lüler. Bazı öğrencilerin bu konuya bakışı tamamen ideolojik. Marjinal grupların, özellikle hadise yaratmak için uğraştıkları bir olay. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Biz belediye olarak yeşili seviyoruz. Bizim amacımız Ankara’ya hizmet etmek. Müsaade edin biz burayı yapalım, ağaçsa ağaç dikelim" dedi.
(İHA)