BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  DÜNYA

Başkana 1 milyon dolarlık Yahudi Nobeli

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, “Yahudi Nobeli” olarak adlandırılan 1 milyon dolarlık Genesis Ödülü’nün ilk sahibi oldu. Genesi...

Abone ol

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, “Yahudi Nobeli” olarak adlandırılan 1 milyon dolarlık Genesis Ödülü’nün ilk sahibi oldu. Genesis Ödülü Vakfı, Bloomberg’in kamuya yaptığı hizmetler ve hayırseverlik faaliyetleri nedeniyle ödüle layık bulunduğunu açıkladı.
Bloomberg, ödülünü, önümüzdeki yıl İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun elinden alacak. Bloomberg’in ödülü, hayır kurumlarına bağışlayacağı bildirildi. Ödülle ilgili konuşan Michael Bloomberg, ödülün ilk sahibi olmaktan onur duyduğunu belirterek, “Uzun yıllar önce, ailem bana Yahudi değerleri ve etiğini aşıladı ve bunlardan hayatım boyunca sapmadım. Bu değerler, hayatımın her alanında, iş hayatında, belediye başkanlığında, yardım faaliyetlerinde, bana rehberlik etti. Genesis Ödülü, yüzyıllar boyunca insanlığın ilerlemesine katkıda bulunan Yahudi halkının bu değerlerini teşvik ediyor” dedi.

200 KİŞİYİ GERİDE BIRAKTI
Belediye başkanı olarak üçüncü ve son döneminde bulunan Bloomberg, diğer 200 adayı geride bırakarak ödülün sahibi oldu. Vakıftan yapılan açıklamada ödülün, “Yahudilerin temel değerlerinden olan insanlığın ilerlemesine kendini adama hususunda üstün başarı gösteren müstesna kişilere” verildiği belirtildi.
Ödülün sponsorları arasında İsrail Başbakanlığı, yarı resmi sivil toplum kuruluşu Yahudi Ajansı ve Genesis Yardım Grubu bulunuyor. Ödül sahibini belirleyen jüri üyeleri arasında bulunan Nobel Barış Ödüllü Profesör Elie Wiesel, Bloomberg’in başarılarını, dünyayı, özellikle New York’u daha iyi bir yer haline getirmek için çabalarını kutlamaktan Yahudi halkı olarak onur duyduklarını söyledi. Wiesel, Bloomberg’in genç Yahudilere örnek teşkil edeceğini umduklarını ifade etti.

KENDİSİ DE YAHUDİ
2001 yılından beri New York Belediye Başkanlığı görevini yürüten Michael Bloomberg, 1942 yılında Rus Yahudisi bir ailenin çocuğu olarak Boston’da dünyaya geldi. 31 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 13. kişisi olarak gösterilen Bloomberg, kendi adını taşıyan finansal haber ve bilgi servisleri şirketinin kurucusu.
(İHA)