BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Tüm Balyoz sanıkları için tahliye kararı verildi SON DAKİKA

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin kararına uyarak, tahliye yönünde karar verdi. Mahkeme, 236 sanık için tahliye kararı verdi. SON DAKİKA

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararına uydu. 236 Balyoz davası sanığının tahliyesine karar verdi.

BALYOZ ÇÖKTÜ! PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Yerel mahkeme bu kararla, Anayasa Mahkemesi'nin dün "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği karara uymuş oldu. Mahkeme heyeti, "İnfaz durdurulmalı, sanıklar derhal serbest bırakılmalı" dedi.

BALYOZ'DA KİM NE KADAR CEZA ALMIŞTI?

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin savcısı da, Balyoz davası sanıklarına ilişkin yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması yönünde görüş bildirmişti.

Savcılık mütalaasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın mahkeme tarafından dinlenmemesinin altını çizdi.

'ENGİN ALAN HAFTAYA MECLİS'E GELECEK'

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Balyoz" davasından hükümlü olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından bugün tahliye edileceğini söyledi. Halaçoğlu, Alan'ın haftaya Meclis'e geleceğini de belirtti.

BALYOZ KARARININ KISA GEREKÇESİ

Anayasa Mahkemesi, Balyoz davasıyla ilgili verdiği 'kısa kararı' internet sitesinden yayınladı. Anayasa Mahkemesi'nin açıklamasında "Dijital delilere ilişkin şikayetler giderilmeli." denildi. Kısa kararda ayrıca Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'a da yer veriliyor.

Karar üzerine Meclis’in tek tutuklu vekili Engin Alan ve Balyoz Davası’nın bir numaralı sanığı Çetin Doğan da infaz durdurma ve yeniden yargılama talep edeceklerini açıkladı. Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz ve Alan’ın avukatı Ayhan Nacak dilekçelerinin hazır olduğunu ve Kartal’daki Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne infaz durdurma ve tahliye talep edeceklerini söylediler.

ZAMANDAN RET

AYM’nin kısa kararında aralarında Doğan ve Alan’ın da bulunduğu başvurucuların “Özgürlük ve güvenlik hakkına ilişkin şikâyetlerinin”, “zaman bakımından yetkisizlik” nedeniyle kabul edilmediği belirtildi. Kararda, adil yargılanma hakkı kapsamındaki şikâyetlerinin ise dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın tanık olarak dinlenmesi taleplerinin reddi nedeniyle tanık dinletme hakkına ilişkin şikâyetlerinin ve dijital delillerin değerlendirilmesine ilişkin şikâyetlerinin giderilmediğine dair iddialarının kabul edilebilir olduğu ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiği kaydedildi.

Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz ve Alan’ın avukatı Ayhan Nacak, Kartal’daki Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne infaz durdurma ve tahliye talep edeceklerini söylediler.

kisa-karar.jpg